AcasăNewsAvertizare meteo: COD GALBEN de furtuni in Bucuresti si mai multe judete...

Avertizare meteo: COD GALBEN de furtuni in Bucuresti si mai multe judete din tara!

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare de furtuni, valabila in intervalul 19 mai, ora 10 – 20 mai, ora 21, in 19 judete ale tarii si municipiul Bucuresti.

(foto: meteoromania.ro)

Vremea continua sa fie capricioasa, cel putin in anumite zone ale tarii. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca, de sambata dimineata (19 mai, ora 10) pana duminica seara (20 mai, orele 21), in judetele Ilfov, Prahova, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Ialomita, Calarasi, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani instabilitatea atmosferica se va acccentua treptat cu incepere din sud-estul extrem al tarii si continuand cu jumatatea estica a teritoriului.

Meteorologii au anuntat ca in aceste zone se vor semnala averse (cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si izolat 40 l/mp), descarcari electrice si se vor inregistra intensificari ale vantului ce se pot transforma, pe alocuri, in vijelii. De asemenea, izolat, va cadea grindina.

Fenomenele mentionate se vor semnala, sambata, in special in Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, iar duminica, in Moldova si in zona Carpatilor Orientali.

424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger