AcasăNewsAvertizare de ninsori si viscol: COD GALBEN pentru Bucuresti si mai multe...

Avertizare de ninsori si viscol: COD GALBEN pentru Bucuresti si mai multe judete!

Meteo, 11 martie. Vreme foarte rece în Capitală

Asa dupa cum au anuntat inca de zilele trecute meteorologii, vremea a intrat intr-un proces de racire. Mai mult, daca pana acum doar anumite zone din tara au fost vizate de avertizari de ninsori, precipitatiile specifice iernii vor cuprinde si sud-vestul si sudul Romaniei.

Fulgii de zapada vor acoperi, pe langa zona montana inalta si nordul tarii, si ariile din sudul tarii. Cel putin asta anunta meteorologii care, interpretand datele, au emis un COD GALBEN valabil, de marti seara (ora 20) pentru 16 judete din tara, inclusiv Capitala.

Conform atentionarii, vor cadea ninsori, nu foarte insemnate cantitativ (vor depasi 15-20 l/mp-n.r), iar vantul va avea intensificari, viscolind zapada care se va depune. Zonele vizate de Cod sunt Banatul (inclusiv Muntii Banatului), Oltenia, dar si vestul Munteniei. De asemenea, sub avertizarea de vreme rea intra si Carpatii Meridionali. Nici Bucurestiul nu scapa de vremea urata, specialistii ANM anuntand primele ninsori din acest an. „In centrul si estul Munteniei, inclusiv in zona municipiului Bucuresti, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vantul va avea intensificari cu viteze de 50-55 km/h si temporar 65-70 km/h”, potrivit Administratiei NAtionale de Meteorologie.

Atentionarea COD GALBEN expira miercuri la ora 14, insa meteorologii au anuntat ca, in cazul in care situatia o va impune, vor emite o actualizare a prezentei avertizari.

(foto: site ANM)

 

464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger