AcasăNewsAvertizare de inundatii: pericol de depasire a cotelor de atentie pe raurile...

Avertizare de inundatii: pericol de depasire a cotelor de atentie pe raurile din 19 bazine hidrografice

Hidrologii avertizeaza ca, in urma ploilor cazute recent, dar si a prognozei meteo care nu anunta, cel putin pentru urmatoarele ore, o imbunatatire a vremii, exista riscul producerii de inundatii.

Ca urmare a cresterii debitelor raurilor din mai multe bazine hidrografice, sunt posibile depasiri ale cotelor de atentie. Vizate de atentionarea Cod galben, valabila in intervalul vineri, 11 iulie, ora 13 – sambata, 12 iulie, ora 16, sunt  raurile din bazinele hidrografice Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau si Jijia.

Cu precizarea ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce ideosebi in cazul afluentilor inferior ai acestor rauri, reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) informeaza ca s-a instituit Cod galben pe „raurile din bazinele hidrografice: Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb –cursuri superioare si mijlocii (judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad), Bega Veche, Bega superioara, Timis superior si mijllociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Muresului inferior din judetele Hunedoara si Arad, Drincea, Desnatui, Jiu superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Sibiu, Valcea, Gorj si Olt, Vedea-bazin superior amonte s.h. Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii Argesului din judetele Arges, Dambovita si Giurgiu, afluentii Ialomitei din judetele Dambovita, Prahova si Ialomita, Buzau si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Jijia (judetele Botosani si Iasi)”.

De asemenea, INHGA precizeaza ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici si inundatii pe unele rauri mici, aflate in zone de deal si de munte, din judetele Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita si Covasna.

Sursa foto: alba24.ro

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger