AcasăNewsAvertizare COD ROSU. Pericol de inundatii in Galati!

Avertizare COD ROSU. Pericol de inundatii in Galati!

Oamenii care au gospodariile in zona unor bazine hidrografice galatene stau cu sufletul la gura si se tem de ce e mai rau, odata ce ploile nu mai contenesc, iar vestile de la hidrologi sunt dintre cele mai rele.

Precipitatiile cazute in ultima perioada, dar si faptul ca meteorologii se asteapta sa apara si alte runde de prloi au crescut intr-atat riscul producerii unor fenomene hidrologice periculoase, incat specialistii au considerat ca se impune emiterea unei atentionari COD ROSU de fenomene imediate – cel mai ridicat nivel de avertizare.

Vizate sunt, conform precizarilor expertilor de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, bazinele hidrografice Suhu si Geru de pe raza judetului Galati. Unde, spun hidrologii, „se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol”, cu o „intensitate si probabilitate mai mare in bazinul hidrografic al raului Suhu”.

Atentionarea COD ROSU a intrat in vigoare in urma cu aproape trei sferturi de ora, adica la 12.30, si va ramane valabila cel putin pana in aceasta seara, la rele 21.

sursa foto: Facebook

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger