AcasăNewsAvertizare COD PORTOCALIU. Ploi torențiale, vijelii și grindină

Avertizare COD PORTOCALIU. Ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteo, 28 februarie. Cum va fi vremea în ultima zi a acestei luni

Se strică vremea! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări – tip PORTOCALIU și GALBEN – prin intermediul cărora anunță ploi și manifestări specifice instabilității atmosferice.

Avertizarea COD PORTOCALIU intră în vigoare miercuri la ora 13 și expiră joi dimineață, la ora 06. În perioada aflată sub „umbrela” acesteia, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Specialiștii ANM se așteaptă să apară ploi torențiale, vijelii, dar și grindină și descărcări electrice. Meteorologii avertizează că, „în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp”.

Totodată, până joi dimineață la ora 6 este în vigoare și o avertizare tip COD GALBEN, perioadă în care în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei sunt prognozate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată – care vor aduce în peisaj averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice, vânt ce va avea intensificări în general de 60-70 km/h, dar și grindină. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, transmite ANM.

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger