AcasăNewsAvertizare COD GALBEN de inundatii pe mai multe rauri, de miercuri dupa-amiaza

Avertizare COD GALBEN de inundatii pe mai multe rauri, de miercuri dupa-amiaza

(foto: vestic.ro)

Avertizare COD GALBEN de inundatii pe mai multe rauri din tara, de miercuri dua-amiaza si pana joi la pranz. Hidrologii informeaza ca sunt vizate bazinele Viseu, Iza, Somes, Mures, Olt, Prahova, Arges, Siret, Jijia, precum si raurile din Dobrogea.

(foto: vestic.ro)

Specialistii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au emis, miercuri, o averizare COD GALBEN de inundatii valabila in perioada 5 iunie, ora 15- 6 iunie, ora 12. In acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate cu efect de inundatii locale si se pot atinge cotele de aparare pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte indeosebi in nordul, centrul si sudul tarii, ca urmare a precipitatiilor sub forma de aversa prognozate de meteorologi, ce pot depasi isolat 50-60 l/mp, potrivit INHGA.

Vizate de avertizarea COD GALBEN sunt bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Viseu, Iza-jud.MM, Olt-jud HR, CV, BV, Suceava-jud.SV, Moldova-jud.SV, Bistrita-jud. SV si NT, Trotus-jud.HR si BC, Putna, Rm. Sarat-jud.VN, in bazinele superioare ale Somesului-jud.BN, Muresului-jud HR si MS, Buzaului-jud.CV si Jijiei-jud. BT, pe Prahova si afluentii sai-jud PH, pe afluentii din zona de campie ai Argesului (Glavacioc, Sabar, Potop, Ciorogarla)-jud.DB si GR, afluentii Buzaului mijlociu-jud.BZ si pe raurile din Dobrogea-jud CT si TL.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de vreme instabila, valabila pentru intreaga tara, in intervalul marti, ora 10.00 – miercuri, ora 18.00. Sunt anuntate descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, izolat caderi de grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50-60 l/mp, in special in zonele deluroase si montane, precum si in regiunile nordice, informeaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie.

962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger