AcasăUtileMeteoAvertizare ANM! Cod Portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate

Avertizare ANM! Cod Portocaliu de inundaţii în România. Zonele vizate

spaniaSpania, măturată de ploi! Inundațiile puternice au paralizat aeroportul din Valencia / Străzile s-au transformat în râuri

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap, chiar dacă ciclonul pare că a ieşit din ţara noastră. Acum, avem probleme din cauza inundaţiilor.

Hidrologii au actualizat avertizarea emisă în data de 30 noiembrie privind situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore.

Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din două judeţe şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din cinci judeţe.

Avertizarea e valabilă pentru râurile din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba.

Hidrologii au actualizat avertizarea emisă în data de 30 noiembrie, iar codul portocaliu va fi valabil începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, la ora 16.00, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: râul Tur (sector îndiguit – judeţul Satu Mare), râul Lăpuş (judeţul Maramureş) şi râul Crasna (sector îndiguit – judeţul Satu Mare).

În intervalele menţionate se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Creşteri de debite

În intervalele menţionate se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Bazinele hidrografice vizate sunt Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru și Mureş.

Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, hidrologii recomandă vigilenţă sporită în cazul desfaşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

author avatar
Andrei Ștefan
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger