AcasăNewsAvertismentul unui celebru miliardar american, in privinta Chinei

Avertismentul unui celebru miliardar american, in privinta Chinei

George Soros sustine ideea unui Fisc al UE

Reactiile la anuntul venit, zilele trecute, din directia Chinei, despre care s-a aflat, din cifre oficiale ca, in 2015, a avut cea mai slaba crestere economica din ultimul sfert de secol, continua, asadar, sa apara.

O analiza facuta in cursul zilei trecute de miliardarul George Soros, tocmai de la Forumul Economic Mondial de la Davos, in privinta situatiei economiei Chinei, a doua putere economica a lumii, e departe de a avea vreo nota optimista. „O aterizare dura este, practic, inevitabila (…) Trebuie sa recunoastem asta. S-a intamplat. Nu ma astept la asta, o observ. Dar China poate sa se descurce. Are resurse (…), spre deosebire de alte state „, a precizat Soros, deunazi, de la Davos, dar intr-un interviu acordat Bloomberg TV.

Opiniile sale sunt cu atat mai atent urmarite – si nu doar atat de specialistii in domeniul economic – cu cat cunoscutul afacerist american de origine ungara si-a construit si consolidat, practic, averea considerabila, care trece de 20 de miliarde de dolari, prin intermediul unor speculatii abile pe pietele financiare, ca urmare urmareste atent schimbarile la nivel de economie.

author avatar
eNational
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger