AcasăNewsAvertismentul șefului ANPC! H. Constantinescu: „Pui îngălbeniți pentru a părea mai buni,...

Avertismentul șefului ANPC! H. Constantinescu: „Pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela”

sursa foto: Horia Constantinescu/Facebook

Mulți dintre români pun pe masă preparate din carne de pui, și nu toți au șansa să se aprovizioneze dintr-o gospodărie de țară, așa că ajung să cumpere astfel de carne din magazine.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizează într-un mesaj transmis, miercuri dimineaţă, 27 martie, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

În aceste condiţii, atrage atenția Constantinescu, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”.

sursa foto: Facebook/Horia Constantinescu

Șeful ANPC: Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, susține Horia Constantinescu, într-un mesaj postat miercuri pe pagina sa de Facebook.

Horia Constantinescu: „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi”

Șeful ANPC afirmă că şi ouăle ajung să capete altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice „păcălirii” consumatorului.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Potrivit șefului ANPC, în cursul acestei zile se va trimite o „informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”.

sursa foto: captură Facebook/Horia Constantinescu
author avatar
Andrei Coman
606 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger