AcasăNewsAvertismentul medicului Țincu, pe fondul petrecerilor de pe litoral: ”Există un risc...

Avertismentul medicului Țincu, pe fondul petrecerilor de pe litoral: ”Există un risc foarte mare de…”

Avertismentul medicului Țincu, pe fondul petrecerilor de pe litoral: ”Există un risc foarte mare de...” (foto: antena3.ro)

În contextul în care în această perioadă a Sărbătorilor Pascale ortodoxe – care au coincis cu tradiționalele ieșiri pe litoral, la început de lună mai – nu au fost puțini tinerii care au ales să meargă la mare, de unde nu a lipsit distracția, uneori ca în vremurile de dinaintea pandemiei, Radu Țincu, medic de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din Capitală, atrage atenția asupra unor chestiuni ce țin de riscul de transmitere a noului coronavirus.

”Este clar că toată lumea dorește să recapete viață normală de dinainte de pandemie. (…) În continuare trebuie să avem grijă, și mai ales dacă discutăm de cluburi, discutăm de oameni tineri. Mulți dintre ei încă nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului către persoanele vulnerabile, pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de părinți, bunici, care pot avea anumite boli cronice și, în acest context, există un risc foarte mare de transmitere a virusului către cei care pot dezvolta o formă severă”, a declarat doctorul Țincu, luni, într-o intervenție la Antena3.

Ce nu trebuie uitat

Cât privește varianta vehiculată de ceva vreme deja – cum că o creștere a temperaturilor ar putea încetini răspândirea virusului – medicul a explicat că o astfel de ipoteză nu și-a găsit demonstrație în practică, de unde și nevoia ca oamenii să țină cont și pe mai departe de măsurile sanitare dispuse în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

”Nu s-a dovedit în practică, că în prezența temperaturilor ridicate, virusul se transmite cu mai mare dificultate. (…) Ceea ce știm cu siguranță este că aglomerarea în spații închise, unde se cântă, se dansează și există o activitate fizică, care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale, crește riscul de transmitere a virusului. De aceea recomandarea este, în continuare, pentru aceste zone, să încercăm cât se poate de mult să păstrăm distanța fizică și să respectăm măsurile sanitare”, a subliniat Radu Țincu.

Amenzi pe litoral

E de menționat faptul că luni s-a aflat despre faptul că două cluburi din Mamaia au fost amendate cu câte 2.000 de lei, după ce și pe 1 mai primiseră o amendă de câte 6.000 de lei, pentru că nu ar fi fost respectată distanțarea fizică la mesele de la terase, potrivit news.ro.

Totodată, în Vama Veche – o altă destinație preferată de tineri pentru minivacanța de Paști – doi turiști au fost amendați cu câte 1.000 de lei pentru că nu au purtat masca de protecție.

119 afisari

7 COMENTARII

  1. La fel există și riscul de o epidemie de holeră. Sau să pice un meteorit pe hoitul acestui alarmist waxerist de Țincu!

  2. Numai Tincu si Mahler sunt medici in Romania ? De ce numai parerea lor conteaza in epidemiologie/ virusologie cand NU au aceasta specializare?

  3. Deci noua ne e frica de coronavirus. In timp ce un senil are butonul pentru bomba atomica. 🙂

  4. Bai Tincule, bai lopatarule, la astia care sunt la distractie la 1 Mai nu le pasa de altii, asa ca lasa gargara globalista, ca nimeni nu te mai baga in seama, selectia naturala chiar voi a-ti turat-o la maxim, iuresul numai de acum incolo vine, ce a fost pana acum a fost asa de incalzire, bai tarane !! 🙂 Stai sa ajunga si virusul indian la voi in Bukale, atunci va fi distractie, imbecilule 🙂 Si vezi sa o prinzi de cioc si pe imputita aia de nazista de Mahleroaica, deja toti stiu ca i-o tragi, idiotule util no. 3 !! 🙂 Si, bai postakule platit la ora care apare pe aici, toti rad de tine, bai saltimbancule, nimeni nu te baga in seama 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger