AcasăNewsAvertismentul medicului Emilian Imbri. „Copiii sunt un izvor de infecție”

Avertismentul medicului Emilian Imbri. „Copiii sunt un izvor de infecție”

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” a tras un semnal de alarmă în legătură cu începerea noului an școlar.

Medicul atenționează asupra faptului că tinerii, în special copiii de gimnaziu, clase primare și grădiniță, pot transmite mult mai ușor noul coronavirus.

„Copiii sunt ca un burețel de viruși”

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România este lider la nivel european în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

„Începe noul an școlar și recomand totuși să se mai gândească cei care răspund de redeschiderea unităților de învățământ. S-a dat posibilitatea ca la nivel local să se hotărască cum să se procedeze. Copiii sunt un izvor de infecție destul de serios, având în vedere că aceștia au o încărcătură virală mai mare decât adulții. Ei nu fac forme grave ale bolii, afecțiuni care să sperie, dar sunt ca un burețel de viruși și pot transmite foarte ușor. Chiar un specialist cu care colaborăm a comunicat medicilor infecționiști acest lucru, în urma unor cercetări.

Cum să ții un copil despărțit de colegul său de bancă? Mai bine încerci să pui un singur copil în bancă decât să crezi că vei reuși să păstrezi distanța. E nevoie de o gândire matură a unor profesori, epidemiologi, psihoterapeuți, care să pregătească acest început de an, chiar dacă va necesita puțin mai mult timp, poate”, a declarat Emilian Imbri la B1TV.

Autoritățile caută soluții

Ludovic Orban a declarat, miercuri, în Parlament, că elevii, profesorii și personalul școlar auxiliar vor trebui să poarte măști de protecție dacă vor fi prezenți, fizic, în școli. Totodată, el a spus că în instituțiile de învățământ unde este posibil, vor fi asigurate panouri de plexiglas pentru a reduce contactul fizic. 

„Am constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar. (…) În şcoli, acolo unde începe activitatea normal, este clar că va fi necesar portul măştii atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi şi personalul auxiliar”, a afirmat premierul.

Autoritățile încearcă să găsească soluția optimă pentru începerea anului școlar, în condiții de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Sunt luate în considerare trei scenarii pentru reînceperea cursurilor școlare. Directorii școlilor au primit cele trei scenarii și trebuie să decidă care se aplică mai bine în școlile conduse de ei.

author avatar
Eli Dan Davidescu
160 afisari

1 COMENTARIU

  1. Limbricul este de asemenea rezultatul unei infectii.Nu te-au dat afara pana acum ,dobitocule?Daca astia care conduc vor sa se scufunde cu tine de gat ,n-au decat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger