AcasăNewsAvertisment pentru românii care se pregătesc să meargă în concediu la greci

Avertisment pentru românii care se pregătesc să meargă în concediu la greci

GreciaGrecia

Vești proaste pentru turiștii români! Grecia se confruntă cu o creștere a numărului de infectări cu coronavirus, cu doar o săptămână înainte de a primi turiști străini.

Autorităţile elene şi-au exprimat îngrijorarea față de creşterea numărului de noi cazuri de COVID-19, mai ales că sezonul turistic urmează să se deschidă la 15 iunie. De joi până luni, Grecia a înregistrat 97 de cazuri noi de COVID-19 şi două decese. Aproape o treime din cazurile noi sunt persoane venite din străinătate.

„Trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a avertizat ministrul pentru protecţia cetăţeanului, Nikos Hardalias.

Principalele două aeroporturi ale ţării, Atena şi Salonic, vor fi autorizate să primească vizitatori din circa 30 de ţări, inclusiv din România, începând cu 15 iunie, transmite Agerpres. Deschiderea aeroporturilor regionale este prevăzută pentru 1 iulie.

Românii care se întorc din Grecia ar putea scăpa de cele 14 zile de izolare

Premierul Ludovic Orban a comunicat zilele trecute că se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după data de 15 iunie şi care să le permită celor care vor să se bucure de soare pe plajele din Grecia să revină în România fără condiţia de a intra în izolare pentru 14 zile.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din Grecia pentru a vedea dacă țara rămâne sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5.

Până acum, Grecia a depistat, de la începutul pandemiei, 3.049 de cazuri de coronavirus, dintre care 182 s-au soldat cu deces.

author avatar
Andreea Vlad
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger