AcasăNewsAvertisment pentru cei care se gândesc să vândă voucherele de la ”Rabla...

Avertisment pentru cei care se gândesc să vândă voucherele de la ”Rabla pentru electrocasnice”. Ministru: ”Cine încearcă…” – VIDEO

Avertisment pentru cei care se gândesc să vândă voucherele de la ”Rabla pentru electrocasnice”. Ministru: ”Cine încearcă...” - VIDEO (sursa foto: Tanczos Barna/Facebook)

Un avertisment deloc de trecut cu vederea a venit din direcția oficialului guvernamental aflat la vârful Ministerului Mediului, în contextul derulării inițiativei ”Rabla pentru electrocasnice”. Și anume ministrul a atras atenția că este ilegală încercarea de vânzare a voucherelor obținute în cadrul acestui program.

După ce recent s-a aflat că în etapa a doua din cadrul ”Rabla pentru electrocasnice” – destinat laptopurilor, tabletelor și televizoarelor – voucherele s-au epuizat în doar câteva zeci de minute, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut precizări importante pentru cei interesați de acest program.

”Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi la frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-70% maxim de randament să zic așa”, a declarat ministrul Mediului, duminică, la Prima TV.

Avertisment: Cine încearcă să vândă un voucher mai departe comite o ilegalitate

Și cum s-a constatat că sunt situații în care unii dintre cei care au luat astfel de vouchere nu le-au și folosit, Tanczos Barna a subliniat faptul că acestea nu se pot vinde, nefiind legal un astfel de demers.

”Oamenii au stat la coadă şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. (…) Să stai la coadă, să iei și după aceea să nu folosești. (…) Trebuie să subliniez faptul că sunt nominale practic aceste vouchere, nu se pot vinde mai departe, cine încearcă să vândă un voucher mai departe comite o ilegalitate. Nu poți face mare afacere, pentru că să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, dar nu este corect, nu este legal. Vom face tot posibilul ca să prevenim și să sancționăm dacă se întâmplă așa ceva”, a declarat ministrul Mediului.

Buget epuizat în 35 de minute

Din câte s-a anunțat în dimineața zilei de vineri, 4 iunie, din direcția Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), ”în primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecție a voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat”.

Conform AFM, voucherele generate în această etapă urmau să fie activate luni, 7 iunie, ”după parcurgerea etapelor interne de avizare”.

E de precizat faptul că, potrivit informațiilor oficiale, valoarea voucherelor este următoarea:

-400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;
– 500 de lei pentru laptopuri;
-300 de lei pentru tablete.

Prima etapă din cadrul programului amintit a fost dedicată achiziționării de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/congelatoare. Și în acest caz, interesul românilor pentru aceste vouchere a părut să fie destul de ridicat – DETALII AICI.

271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger