AcasăNewsAvertisment MAE, pentru romanii care merg in Bulgaria: Apa marii ar putea...

Avertisment MAE, pentru romanii care merg in Bulgaria: Apa marii ar putea fi infectata cu virusul hepatic A

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un avertisment pentru romanii care vor sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre ca exista riscul ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

Potrivit unui comunicat MAE, care citeaza informatii publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra, exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

“Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare a unor analize ale apei de mare din zona ‘Plaja ofiterilor- Varna’, s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica ‘Escherichia coli’ si ‘enterococi intestinali’. Specialistii recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an sa se vaccineze impotriva hepatitei A”, se arata intr-un comunicat MAE.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
673 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger