AcasăNewsAvertisment înainte de începutul sezonului estival! Șezlongul va ajunge să coste 100...

Avertisment înainte de începutul sezonului estival! Șezlongul va ajunge să coste 100 de lei!

Deși mai e puțin timp până la început de lună mai, când primii turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în minivacanța de 1 mai, ministrul Economiei și Turismului a spus că încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. Context în care n-ar trebui să mire faptul că închirierea unui şezlong ar putea costa foarte mult. Și ar putea să ajungă chiar și la 100 de lei.

Minivacanța de la început de lună mai bate la ușă, urmează apoi vara, iar românii care vor să meargă la plajă și să nu stea neapărat pe saltea sau prosop ar putea scoate din buzunar bani frumoși pentru a închiria un șezlong, cât mai aproape de apa mării.

Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei și Turismului, a declarat într-o emisiune la Prima News că turismul din România ar trebui să le ofere turiştilor locali, români, posibilitatea de relaxare.

Ministrul Oprea: Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje

Ministrul Oprea a afirmat că a discutat cu autorităţile locale din zona Mangalia despre o colaborare mai bună între autorităţile locale şi minister, dar şi cu celelalte autorităţi, cu Plajele Române.

„Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. 1 Mai vine deja, bate la uşă. Trebuie să avem posiblitatea să le amenajeze”, a declarat Oprea, ministrul precizând că antreprenorii au nevoie de o perioadă mai lungă de concesiune, pentru plaje.

Ministrul Economiei şi Turismului a explicat că în cazul unei concesiuni pe perioadă scurtă, de un an, costurile sunt mai mari.

Și nu trebuie să ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei, potrivit news.ro. „Asta face ca românii să nu vină în România pe litoral şi să meargă unde plaja este mai ieftină”, a mai spus ministrul.

author avatar
Andrei Coman
206 afisari

3 COMENTARII

  1. La 100 lei sezlongul de pe care iei toate eczemele posibile si un sculament, VA AMINE NEOCUPAT ZILE DE-A RINDUL !

  2. Ar fi interesant sa vedem ce ar aduce o plajă mai …ieftină fără celebrele șezlonguri și umbreluțe.
    Poate cu banii care ar fi dați pe ele (nu întotdeauna salubre măcar) turistul ar consuma mai mult pe la beach-baruri, la distracții sau la alte alte servicii mai reale oferite de adevăraţii investitori în turism. Deocamdată …serviciile la modă nu numai la noi, cu șezlonguri și umbreluțe, aduc bani din mai nimic doar unora îngreunând oferta turistică. Dar cică e mai bine aşa ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger