AcasăNewsAvertisment dur din partea SUA, la adresa Romaniei: ”Ori gaze de sist...

Avertisment dur din partea SUA, la adresa Romaniei: ”Ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, si va paste razboiul”

Avertisment din partea SUA, la adresa Romaniei: ”Ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, si va paste razboiul”

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”.

Politologul evreu american George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai influente agentii de analiza din SUA, considerata de multi practic o firma privata a CIA, George Friedman, ii avertizeaza pe romani . Individul practic ne santajeaza si ne spune in fata, tradus, cam asa : ”ori puneti tara la bataie si ne dati gazele de sist si aurul de la Rosia Montana, ori veti avea soarta lui Ceausescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar asta e pretul pe care trebuie sa il platiti”. Rar mi-a fost dat sa aud la un asemenea nivel o abordare mai abjecta.

Dar sa ascultam ce zice:

”Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea.

In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale.Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.”

“Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.

In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.

Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.
Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece.

Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.”

author avatar
Andrei Coman
330.607 afisari

40 COMENTARII

  1. DUPA CE DERBEDEII SI TRADATORII AU FACUT ROMANIA PRAF DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC DUPA 89,DUPA CE AMERICANII SI ENGLEZII NE-AU VANDUT PRIMA DATA RUSILOR LA SCHIMB CU GRECIA ,A VENIT VREMEA SA VEDEM CA INTRAREA IN NATO ESTE O CACIALMA ,INTRAREA IN UE ESTE O ALTA GAFA !,IAR PARTENERIATUL STRATEGIC O OCUPATIE MILITARA GEN MISIUNEA MILITARA GERMANA DIN ROMANIA ANILOR 40 !,CAND TOT RESURSELE DE PETROL ERAU CHEIA ” VIOLULUI ZIS AXA „!!.
    CE-I NOU ?,UN NOU SANTAJ GEN DICTATUL DE LA VIENA ?,O NOUA TRANSARE A ROMANIEI ??.

    • Asa este, ….dar dacă comentam suntem comuniști și naționaliști…oricum cândva ne va Paște un nou dezastru gen cel de după al doilea război mondial….

      • De cate ori ma uit in oglinda , ma aprob si imi trimit bezele . Nu sunt nici ” Vlad ” , nici ” Taranu ” , sunt prostul Raionului , personajul de cascadorii rasului , maestrul inemerit Kostea Sugiuk Tiraspol ! Pupici !

    • Nu a existat nici un CONDUCĂTORI CARE să iubească ROMÂNIA și ROMÂNII. Marea masă a politicienilor niște păcătoși mincinoși hoți care nu pricep cum e treaba onestă , legatura intre noi și restul fiind gargara de POLITICIENII ROMÂNI SI ALTII care au trădat continuu INTERESELE NOASTRE pt privilegiile LOR MIZERE.

      • Dacă votăm ceea ce am tot votat ,,hoți, inculți mincinoși, șarlatani, să nu ne victimizăm pentru că înseamnă că suntem complicii lor!. Generațiile , care astăzi compun seniorii, au lăsat o țară cu excedent de peste 2 miliarde de dolari . Guvernanții ” de după ” au adus-o la peste 60% din PIB. Cât privește NATO și UE, chiar crede cineva că vom fi atacați de…cineva? că UE a făcut oarece bine…?? Serbia a făcut în 10 ani peste 800 Km de autostradă, Ungaria face cum îi este ei bine și nu cum se cântă de la Bruxelles. Etc..

    • DIN PĂCATE ESTE ADEVĂRAT . TOTDEAUNA AM SITUAȚII DIFICILE PENTRU CĂ TOTDEAUNA AM AVUT CONDUCĂTORI DE ORIGINI STRĂINE . CEI CARE AU FOST DE ORIGINI ROMÂNEȘTI AU FOST ASASINAȚI . ACEASTĂ SITUAȚIE EXISTĂ DE CEL PUȚIN 2000 DE ANI .

      • Era si timpul! Momentul ăsta ma mir cum de nu a venit mai de mult, de oe vremea cand mr.John il punea la lic pe tata Base, dupa ce fusese demis! Si cum politicieni cu sange in instalatie nu avem, rămâne sa vindem tot, până ne-or blestema mormintele nepoții si stranepotii noștri!

  2. Andrei Coman , faci profanari de morminte , dezgropi morti in lipsa de material de propaganda ? Interviul lui Friedman de la emisiunea PRO TV ” Dupa 20 de ani ” luat la jumatatea lunii OCTOMBRIE 2014 , AU TRECUT 7 ANI . De ce nu mentionezi asta in articol ?

  3. Friedman , in 2014 , nu stia de rezervele uriase de gaze naturale din Marea Neagra , de unde sa prevada articolul din ” Economica .net , 23 NOIEMBRIE 2015 , ora 15:15 : ” Iulian Iancu : ROMANIA DISPUNE DE REZERVE URIASE DE GAZE NATURALE IN MAREA NEAGRA -270 mc „. La ce mai trebuieste reincalzita ciorba cu gazele de sist ?

  4. Dar Germania vrea gaze mai ieftine din Rusia,nu gaze de șist lichefiate și mai scumpe

  5. Pai tu esti doar un jidan ce treaba ai tu cu America?
    Ca si sifiliticul jidan Winstein care viola celebrități americane sau senilul jidan Soros care inventeaza crematorii si apoi excrocheaza democratii indoind prin alAntifa alegerea libera americana sau cei 12 jidani mosad care furau proprietati in Romania, voi nu aveti de a face cu lumea buna ci cu orientarea din dos a sionului…

  6. Sa-i zic jidanului ca cu sist nu poti incalzi decat vara asa vo 2 catune.. Sa incerceccu platforma MN data viitoare.

  7. Vezi ca e unu Tal Zilberstein din lume buna si el se da cu iahtu cautat de interpol pt fraude poate sti de el are un loc de munca la service auto Poarta Rahova!

  8. Cu guvernati actuali ,trecuti si viitori e groasa fratilor si la noi TOTUL e posibil.
    Mai cred in miracole…dar putin…

  9. Exploatarea asa-ziselor gaze de sist va duce la desertificarea nucleara a zonelor respective, precum am analizat si demonstrat in 2013 in articolul publicat pe site-ul Apologeticum preluat apoi si in revista Credinta ortodoxa ce aparea la vremea respectiva cu binecuvantarea PS Galaction. Cei de la Pungesti cu care la vremea respectiva am vorbit telefonic in direct prin intermediul profesorului de matematica Florin Popescu aflat acolo impreuna cu parinti de la manastirea Petru Voda, au inteles efectele si s-au impotrivit din toate puterile reusind indepartarea Chevron. Lucrurile sunt foarte dure. Singurul care s-a exprimat in vreun fel vis-a-vis de aceasta problema a fost profesorul meu de geofizica Constantin Cranganu in cartea „Gazele de sist si fracturarea hidraulica – Intre mit si realitate” ce a aparut in 2014 ce a aparut la Ed. Integral din Bucuresti. Acesta face o apologie a metodei fara a intra in amanunte tehnice propriu-zise, mai mult decat atat, nu explica in vreun fel efectele „fracturarii hidraulice” (v. cele prezentate in filmul Gasland si cele sustinute de mine privind exploziile nucleare subterane – va amintesc perioada de groaza de cca 2 saptamani 2013 cand apocaliptic „a vuit pamantul”, aspect semnalat mie telefonic de parintele Valerian Grecu din Corod, respectiv de efectul „Izvoarele”) iar la pag. 74 a acesteia constata „cu surpriza” ca termenul „shale gas” = „gaze de sist” nu era cunoscut in mediul universitar din Romania la nivelul anului 2010! Drept urmare, acesta a decis infiintarea unui „Shale Gas Consortium” cu specialisti de la universitatile din Iasi, Cluj-Napoca si New York. Nu stiu ce s-a intamplat mai departe; n-am avut timpul fizic sa cercetez acest fapt (abia in 2018 am reusit sa intru in posesia cartii prof. Cranganu; aveam si am intentia sa-i dau o replica bine documentata; din pacate nu am avut timpul fizic pentru suficienta documentare; sunt angrenat fara voia mea intr-un lant lung de procese cu diferitele structuri ale statului, impotriva masoneriei si a alogenilor care o sustin, etc.; dar pentru care am binecuvantare si nu numai), insa am sa afirm cu toata convingerea urmatoarele: singurul Profesor Specialist de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi care poate sa aiba un punct de vedere argumentat/sustinut in aceasta chestiune este domnul Profesor Mihai Saramet. Parerea mea este ca el poate sa-l puna la punct pe fostul sau coleg Cranganu si sa demaste de la nivel universitar ceea ce se vrea a se pune la cale. Din coltul acestor modeste randuri, il rog pe eminentul meu profesor Mihai Saramet sa rupa tacerea. Doamne ajuta. Magister/Master Ing. Geolog Barbir Gabriel Dănuț

  10. Americanii astia se tin numai de hotie si santaj . Daca guvernantii nostrii accepta asa ceva ,sunt tradatori de tara si trebuie impuscati imediat .

  11. Hihihi, autorul articolului a gasit o ciorba rece si s-a gandit sa o puna pe aragaz,ca tot vb despre gazele naturale.
    Afirmatiile politologului american au fost facute cu cel putin 2 ani in urma, iar intre timp firma americana deja s-a retras din afacerea exploatarii gazelor dinMarea Neagra si a cedat-o catre RomGaz si OMVPetrom?
    Asa ca, dragule jurnalist vezi sa nu-ti dea in foc oala cu ciorba.

  12. D Frumosu, tu chiar crezi…? Sunt convins ca nu !
    De ce “se rostogolesc” astfel de știri…? Sunt convins ca sti !

  13. Decit gaze de șist și Roșia Montană date dea moaca americanilor mai bine ieșim afara din NATO ,fiindcă in scurt timp yankeii vor deșertifică țara .

  14. Băi americanilor! Ce v-a apucat? Vreți să aveți armata și poporul român aliați sau inamici? Mie mi se pare că ne vreți inamici și nu știți cum să ne spuneți mai diplomatic.

  15. Lasa-ti vrajeala asta de 2 banii is care ati facut schema asta si in 89 prin mass media prin toate posibilitatile de a castiga tara asta daca prin ori ce pericol va Aruncam in aer Sua stati acolo fece vreti sa explouatati pamantul meu Romanesc daca aud orice fel informatie ne unim cu isis si va dam la toti la cap suntem si vom fii cea mai puternica Tara din lume Romania asta e Tara mea si lui Vlad tepes ati vrut si ati facut film despre El cine va Dat voie incultilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger