AcasăNewsAvertisment de ultimă oră! Președintele Iohannis: Ne confruntăm cu scumpiri în lanț....

Avertisment de ultimă oră! Președintele Iohannis: Ne confruntăm cu scumpiri în lanț. Avem serioase probleme cu… 

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis avertizează cu privire la scumpirile în lanț cu care se confruntă românii, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și la materiile prime. De asemenea, acesta a precizat că sunt probleme serioase de scădere a puterii de cumpărare.

Iohannis a lansat un avertisment pentru guvernanți, atrăgând atenția asupra faptului că rata inflației conduce  la scăderea puterii de cumpărare a populației.

Inflația redevine principalul risc la adresa stabilității financiare

Acesta a transmis un mesajul mediului de afaceri, cu ocazia „Topului Național al Firmelor”.  Potrivit șefului statului „pe fondul creșterii prețurilor la materii prime și energie, ne confruntăm cu scumpiri în lanț, iar rata inflației, ajunsă la 7,9% în luna octombrie, ridică serioase probleme de scădere a puterii de cumpărare.”

Mai mult, șeful statului susține că inflația reprezintă un factor de risc la adresa stabilității financiare pentru economia mondială, nu doar pentru România.

”De altfel, inflația pare să fi redevenit, dintr-o dată, principalul risc la adresa stabilității financiare la nivel global”, a mai subliniat președintele  Klaus Iohannis.

author avatar
Alina Costache