AcasăNewsAvertisment de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „Nu dați curs mesajelor...”/La...

Avertisment de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „Nu dați curs mesajelor…”/La ce să fiți atenți înainte de o plată online

Avertisment de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „Nu dați curs mesajelor...”/La ce să fiți atenți înainte de o plată online (sursa foto: ziarulunirea.ro)

Trăim în era tehnologicului și nu sunt puțini românii care aleg să facă diverse cumpărături online, folosind plata cu cardul. Și din motive ce țin de economia de timp, dar și pentru a scuti un drum prin magazine. Sunt și cazuri în care unii pot fi atrași de anumite mesaje „promoționale”.

În tot acest context, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis un avertisment. Recomandând atenție când vine vorba de verificarea site-urilor, înainte de a face o plată online.

„Urmează să efectuați o plată online? În acest caz trebuie să fiți atenți la numele de domeniu afișat și la elementele de securitate ale site-ului unde urmează să introduceți datele de card”, au transmis, marți, 22 martie, cei de la DNSC, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a instituției.

DNSC: Nu dați curs mesajelor ‘promoționale’ sau celor care vă promit un câștig sigur, dacă furnizați anumite date!

Și nu sunt singurele sfaturi de care e bine să țineți cont, pentru a evita orice surpriză neplăcută. „Nu dați curs mesajelor ‘promoționale’ sau celor care vă promit un câștig sigur, dacă furnizați anumite date! Atacatorii lucrează intens pentru a lansa astfel de capcane online, ascunzându-se în spatele identității vizuale ale unor branduri cu reputație. Evitați să oferiți astfel de date la cerere, prin mesaje nesocilitate, precum și accesarea unor link-uri sau atașamente din astfel de mesaje suspecte!”, avertizează oficialii DNSC.

Totodată, se amintește de campania de conștientizare împotriva fraudelor de pe internet, denumită #SigurantaOnline, și derulată de DNSC împreună cu Poliția Română și Asociația Română a Băncilor. Află mai multe AICI.

221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger