AcasăNewsAverse, vant si descarcari electrice in urmatoarele ore, in mai multe zone...

Averse, vant si descarcari electrice in urmatoarele ore, in mai multe zone din tara

Dupa cum se poate observa si in Capitala, unde, de cateva ore bune ploua – e drept ca precipitatiile s-au mai domolit, comparativ cu situatia intalnita dimineata, cand au fost ruperi de nori, dar si in alte zone ale tarii, vremea e instabila, iar lucrurile nu par sa se schimbe prea mult in orele urmatoare.

Cerul e plin de nori care aduc ploi, asa ca e bine sa nu uitati umbrelele acasa. Insa nu doar acest fenomen poate fi suparator, ci si vantul. In acest sens, meteorologii de la Administratia Nationala au emis, inca de dimineata, mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, din care rezulta ca atat ploile, cat si rafalele se vor semnala din plin pe raza a 12 judete din diferite regiuni ale Romaniei.

In estul tarii, de exemplu, mai precis in  Vaslui, Galati, Vrancea, dar si in estul judetului Bacau, vantul va sufla cu desutla putere, cel putin pana la ora 13, cand se vor semnala intensificari chiar si de peste 55-60 km/h. O situatie similara se anunta, dar pana spre dupa-amiaza, catre ora 16, si in cazul a doua judete din sud- Dolj si Mehedinţi.

De vant, dar si de precipitatii vor avea parte si locuitorii judetelor Constanta si Tulcea, unde, pana dupa pranz, mai precis pana in jurul orei 13, ANM prognozeaza rafale de circa 55-65 km/h, dar si averse ce pot fi insotite de fulgere. Vantul – cu rafale de peste 55 km/h -va fi prezent in peisajul urmatoarelor ore, pana la 14.30, cel putin, si in judetele Buzau, Braila, Ialomita si Calarasi, unde, din cate spun specialistii, pot aparea si ploi locale.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger