AcasăNewsVanghelie verificat de ANI. Edilul si-ar fi ascuns banii in conturile Oanei...

Vanghelie verificat de ANI. Edilul si-ar fi ascuns banii in conturile Oanei Mzil

(foto: realitatea)

Inspectorii de integritate verifica averea lui Vanghelie dupa ce s-a constatat ca edilul nu poate justifica o suma destul de importanta. Se pare ca ANI urmareste traseul a sase milioane de euro care ar fi fost scosi din tara.

(foto: realitatea)

ANI verifica averea vicepresedintelui PSD, Marian Vanghelie, pentru perioada mandatului din 2008-2012, fiind descoperite cateva sute de mii de euro pe care politicianul nu le poate justifica, noteaza rtv.net.

Potrivit unor surse oficiale inspectorii de integritate au mai descoperit si alte nereguli, cum ar fi existenta unor sume de bani pe care edilul le-ar fi transferat in contul din Liban al iubitei sale, Oana Mizil.

Nici Oana Niculescu Mizil nu a scapat de acuzatiile Agentiei Nationale de Integritate, care i-a facut o reclamatie la Parchetul instantei supreme pentru conflict de interese.  Pe data de 7 octombrie 2011, deputata a inregistrat la Sectia de contencios administrativ actiunea sa de anulare a actului constatator al ANI, actiune ce a fost respinsa in 19 iunie 2012. Mizil a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a stabilit ca termen de judecata data de 28 ianuarie 2014.

Evaluarile ANI au inceput in noiembrie 2010, inspectorii de integritate constatand ca Oana Niculescu Mizil a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29 aprilie 2009 si pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala numarul 42 Bucuresti.

Potrivit dispozitiilor articolului 253 indice 1 din Codul penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.

author avatar
Alina Costache
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger