AcasăNewsAverea lui Mitt Romney, ascunsa prin paradisuri fiscale

Averea lui Mitt Romney, ascunsa prin paradisuri fiscale

Mitt Romney

Candidatul republican la Casa Alba, Mitt Romney, are o avere estimata la 250 de milioane de dolari, dar cea mai mare parte provine dintr-o „retea netransparenta”.

Romney tine pe fata cu miliardarii, pitindu-si banii prin insule

Vanity Fair a luat la „tocat” averea contracandidatului lui Obama, mormonul Mitt Romney, luand urma banilor, care duce prin Insulele Cayman, Bermude si alte paradisuri fiscale.

Venitul real, imposibil de evaluat

Favoritul grupului Bilderberg pentru presedintia SUA a facut avere dupa ce a infiintat fondul de investitii Bain Capital. In prezent, scrie Vanity Fair, Romney continua sa aiba interese personale in cel putin 12 din cele 138 de fonduri administrate de Bain Capital in Insulele Cayman, unde investitiile sunt tinute la secret. Totusi, s-a aflat ca Romney are vreo 30 de milioane de dolari in paradisul fiscal din insulele Cayman.  El mai detine un cont intr-o banca din Elvetia precum si alte interese in Insulele Bermude. Banii ascunsi prin paradisurile fiscale fac, practic, imposibil de evaluat  valoarea reala a bunurilor lui Mitt Romney.

Se protejeaza impotriva dolarului

Impozitele lui Mitt Romney au fost un subiect foarte discutat in timpul campaniei. Cum investitiile sunt secrete, cine poate sti care e venitul real al lui Romney? „Ceea ce Romney nu intelege este ca toate acestea sunt dubioase”, a afirmat specialistul Jack Blum. Casa Alba a comentat imediat. De ce-si ascunde Romney banii in paradisuri fiscale? „Incearca sa evite plata corecta a impozitelor americane sau incearca sa se protejeze impotriva dolarului?”, s-a intrebat purtatorul de cuvant al echipei de campanie a lui Obama, Ben LaBolt.

author avatar
Adina Mutar
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger