AcasăNewsAverea lui Gabriel Oprea, luata la puricat de ANI. Inspectorii nu au...

Averea lui Gabriel Oprea, luata la puricat de ANI. Inspectorii nu au gasit diferente semnificative!

Inspectorii de Agentia Nationala de Integritate au decis sa ia la puricat averea lui Gabriel Oprea, liderul UNPR si vicepremier si ministru al Afacerilor Interne in Guvernul Ponta.

Au fost verificate toate declaratiile de avere prezentate de Gabriel Oprea de-a lungul timpului si nu s-au descoperit diferente semnificative, astfel ca inspectorii au decis sa claseze dosarul.

„Ca urmare a finalizarii evaluarii privindu-l pe ministrul Afacerilor Interne, nu a fost identificata o diferenta in sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Potrivit articolului 18 din Legea 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si a demnitatilor publice, prin diferente semnificative se intelege diferenta mai mare de 10.000 de euro sau echivalentul in lei al acestei sume intre modificarile intervenite in avere pe durata exercitarii demnitatilor si functiilor publice si veniturile realizate in aceeasi perioada. Prin urmare, Agentia Nationala de Integritate a decis clasarea lucrarii respective”, a fost mesajul transmis de inspectorii ANI.

Extrem de calm, Gabriel Oprea a oferit un raspuns pe masura: „Nu este prima data cand se fac astfel de verificari, mai ales ca de ani de zile ocup functii de demnitate publica. Am trecut de mai multe ori prin filtrul institutiilor cu atributii in verificarea demnitarilor si, dupa cum se stie, niciodata nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregula in legatura cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile tarii si voi face acelasi lucru in continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu ca ANI va constata o data in plus ceea ce a constatat si cu alte ocazii, si anume ca nu exista neconcordante sau suspiciuni in ceea ce ma priveste”.

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger