AcasăNewsAventurile lui Traian "Petrov" Băsescu pe mare: și-a turnat foștii colegi la...

Aventurile lui Traian „Petrov” Băsescu pe mare: și-a turnat foștii colegi la Securitate pentru că jucau poker!

traian basescuAventurile lui Traian "Petrov" Băsescu pe mare: și-a turnat foștii colegi la Securitate pentru că jucau poker!

Traian Băsescu, cel care în vremea fostei Securităţi ar fi purtat aliasul „Petrov”, şi-ar fi turnat colegii din cauză aceştia jucau poker. Victimele ar fi avut de suferit: doi dintre ei au primit aviz negativ pentru navigarea în apele internaționale pe motiv că „s-au ocupat cu jocurile de noroc”.

Pe vremea comunismului, doar statul putea organiza, oficial, jocuri de noroc, iar aici vorbim doar despre Loteria Română.

Băsescu a scris și a semnat (cu numele Petrov) Nota către Securitate pe care i-a transmis-o ofițerului de Securitate din rețeaua căruia făcea parte, căpitanul Despinoiu Nicolae prin intermediul unui rezident al Securității (identificat în documentele Securității cu numele conspirativ Laurențiu), conform postului Realitatea Plus.

Rezidentul era acel colaborator al Securității care menținea legătura dintre un ofițer și informatorii din rețeaua sa.

„Petrov” şi-ar fi turnat un coleg şi pentru un ceas și 2 perechi de butoni

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică un document al CNSAS care arată că în decembrie 1972, Petrov și-a turnat un coleg de la Institutul de Marină, pe motiv că acesta ar fi adus în cămin și ar fi vândut un ceas și două perechi de butoni.

Pe baza notei date de Petrov, colegul său a avut corespondența interceptată de Securitate, a fost pus să dea explicații ofițerului de Securitate și a primit aviz negativ pentru a pleca în străinătate.

author avatar
Andrei Ștefan
983 afisari

5 COMENTARII

  1. Un securist versat, urmasul lui Iliescu
    Recrutat de catre KGB la Anvers de catre actualul general Ignatenko, a pastrat legaturile cu Rusia prin Gazprom, a dat supt mandatul sau Aluminiu Slatina rusilor, numai fapte de vitejie executate de securistul Petrov

  2. La noi la securitate nu se juca decat barbut, septica, remy si pacalici asa am ajuns la Petrov 🃏 .

  3. Problema gravă este de ce ” independenta ” justiție din Romania nu-l judeca gioarsa asta de nenorocit pentru a da o sentința finala ? O labareste de vreo 3 ani pentru o speța foarte simpla !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger