AcasăNewsAventurile clanului Trump la Vatican

Aventurile clanului Trump la Vatican

Nici in bratele bisericii Donald Trump nu scapa de pretioasa prezenta si consiliere a fiicei sale , Ivanka. Clanul Trump a fost primit la Vatican.

Nimic nu a transpirat din discutia presedintelui SUA cu Papa Francisc, care a avut loc cu usile inchise in biblioteca apartamentelor pontifului. Dar, in fata presei, Trump si Sfantul Parinte, s-au inteles de minune, an ciuda faptului ca sunt deosebiti  ca Luna de Soare. Insa cele doua personalitati imprevizibile au stiut sa se concentreze pe unelele puncte comune, cum ar fi lupta impotriva avortului. Trump i-a daruit papei cinci carti scrise de Martin Luther King iar Francisc i-a oferit o medalie simbol al pacii si un exemplar al ultimului mesaj de pace ce Anul Nou. ”V-o daruiesc pentru ca sunteti un instrument al pacii”. ”Avem nevoie de pace”, a replicat Trump. Papa i-a oferit si alte texte, intre care o enciclica pe problema apararii mediului. ”Le voi citi”, a spus presedintele SUA. Pe durata intalnirii, Trump nu a scapat de Ivanka si de ginerele Jared Kushner, supravegheati discret de Melania. Conform protocolului, desi nu este o obligatie, cele doua femei au fost imbracate in negru din cap pana-n picioare.

Dedicatie de gaga la Memorialul Holocaustului

Inainte sa paraseasca Israelul, Trump s-a pliat pe traditia de a lasa un mesaj in cartea de aur a memorialului Yad Vashem din Ierusalim. Unul care a contrastat cu cel al precedesorului Obama si i-a lasat muti pe rabini. ”Este o mare onoare sa fiu aici cu toti tovarasii mei. Absolut incredibil. Nu voi uita niciodata! Donald Trump”, a scris presedintele. O dedicatie in total decalaj cu solemnitatea si mesajul mamorialului iar numeroase voci s-au indignat fata de caracterul nepotrivit al celor scrise de Trump care se potrieau mai bine la o petrecere sau dupa o vizita la Disneyland. O paralela cu dedicatia lui Obama, facuta la Yad Vashem in 2008, a fost pusa in lumina de Thomas Snegaroff, istoric si specialist in geopolitica americana. ”Sunt recunoscator Yad Vashem si tuturor responsabililor acestei institutii remarcabile (…) Suntem binecuvantati sa avem un memento atat de puternic al potentialului uman de a face rau, dar si al capacitatii noastre de a releva tragedia si a reface lumea. Lasati copiii sa vina aici si sa invete aceasta istorie ca sa-si adauge vocile pentru a proclama: niciodata sa nu se mai intample”, a scris Barack Obama.

Kim Jong-un: ”un nebun cu arme nucleare”

In this undated photo distributed by the North Korean government Monday May 22 2017 North Korean leader Kim Jong Un watches the test launch of a solid fuel Pukguksong 2 at an undisclosed location in North Korea North Korea fired a solid fuel ballistic missile Sunday that can be harder for outsiders to detect before launch and later said the test was hailed as perfect by leader Kim The official Korean Central News Agency confirmed Monday the missile was a Pukguksong 2 a medium to long range ballistic missile also launched in February The missile flew about 500 kilometers 310 miles and reached a height of 560 kilometers 350 miles Sunday before plunging into the Pacific Ocean Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this photo Korean Central News AgencyKorea News Service via AP

”Nu putem sa lasam un nebun cu arme nucleare in libertate pur si simplu”, i-a spus Donald Trump presedintelui filipinez Rodrigo Duterte, intr-o conversatie telefonica (care a avut loc la sfarsitul lunii trecute), dezvaluita marti de presa americana. ”Avem o putere de foc mai mare de 20 de ori decat a lui, dar nu vrem sa o folosim”, a adaugat Trump. Trei zile mai tarziu el declara insa ca ar fi ”onorat” sa-l intalneasca pe Kim Jonh-un, presedintele Coreei de Nord, ”daca sunt intrunite conditiile”. El a mai tinut sa afle de la Duterte daca liderul de la  Phenian ”este sau nu instabil”. Miliardarul a jubilat ca Phenianul si-a ratat de fiecare data testele balistice. ”Toate rachetele au cazut la pamant. E o veste buna”. Rodrigo Duterte i-a replicat lui Trump ca presedintele Coreei de Nord ”se joaca cu bombele lui, cu jucariile lui”, sugerand ca ”nu e tocmai sanatos la cap” si ca ”poate deveni nebun in orice moment”. Presedintele SUA l-a mai intrebat pe Duterte daca Beijingul are ”o putere certa” asupra lui Kim, acesta raspunzandu-i ”da, in final, in ultima instanta, ultima carte, asul, este cu China. Numai cu China”. La finalul discutiei , Trump l-a invitat pe presedintele filipinez (care anterior il injura birjareste pe Obama)  la Casa Alba.

author avatar
Tudor Borcea
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger