AcasăNewsAventură demnă de un film de acțiune: A dat să scape de...

Aventură demnă de un film de acțiune: A dat să scape de polițiști, dar a ajuns cu mașina într-un râu – VIDEO

Aventură demnă de un film de acțiune: A dat să scape de polițiști, dar a ajuns cu mașina într-un râu - VIDEO (sursa foto: Poliția de Frontieră)

Un șofer intrat în vizorul polițiştilor de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului a fost implicat într-un accident, după ce ar fi încercat să scape de verificarea autoturismului pe care îl conducea. Ulterior, s-a aflat și de ce ar fi sperat să nu se ajungă la momentul în care oamenii legii îi vor lua la puricat mașina. E vorba de o veritabilă ”colecție” de pachete cu țigări.

Întregul episod s-a derulat marți după-amiază, pe 15 iunie, însă abia în cursul celei de-a treia zi a săptămânii s-au aflat detalii despre cele întâmplate.

Conducătorul auto a fost zărit, în primă fază, în trafic. Din câte se anunță într-un comunicat, polițiştii de frontieră ”au observat în trafic, între localitățile Valea Vișeului și Bistra, un cetăţean român, care se deplasa în viteză la volanul unui înmatriculat în România şi despre care se dețineau date ca are preocupări în sfera activităților de contrabandă”.

A fost implicat într-un accident cu o altă maşină

Până să ajungă la el polițiștii, șoferul a plonjat cu tot cu mașina pe care o conducea în direcția unui râu, autovehiculul răsturnându-se și oprindu-se cu roțile în sus. Totul, ca urmare a unui accident în care a mai fost implicat și un alt autoturism, la bordul căruia se aflau trei oameni. ”A fost declanşată o acţiune specifică în vederea opririi si verificării autoturismului, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că, la scurt timp după ce a fost observat, șoferul autoturismului monitorizat, care rula cu o viteza excesivă, a fost implicat într-un accident cu o altă maşină, marca Mercedes ML, înmatriculată în Romania.

În urma accidentului, vehiculul marca Audi A4 a fost proiectat în râul Vişeu, conducătorul auto fiind grav accidentat, iar autoturismul marca Mercedes a fost avariat, în interior aflându-se trei persoane”, se precizează în același comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Polițiștii au intervenit pentru a acorda primul ajutor. În zonă au fost chemați și salvatorii. Au fost mai multe echipaje care ”au acordat primul ajutor pasagerilor autoturismului avariat, precum și șoferului autoturismului căzut în râul Vișeu, care a fost transportat la spital”.

Totodată, s-a aflat și ce anume s-a găsit în mașina șoferului ajuns în vizorul oamenilor legii. Și anume că ”în autoturismul marca Audi A4 au fost descoperite 5 colete învelite în folie de culoare neagră, care conţineau 2.990 de pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free, de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei”, din câte indică aceeași sursă, cu mențiunea că în acest caz poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În urmă cu doar câteva zile, un alt caz desprins, parcă, dintr-un film, a ajuns în atenția opiniei publice, după ce un șofer – de această dată bănuit de braconaj – s-a răsturnat cu mașina.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger