AcasăNewsAvem TVA la nivelul tarilor cu salarii minime de 1000 de euro!

Avem TVA la nivelul tarilor cu salarii minime de 1000 de euro!

Romania concureaza cu Ungaria, Danemarca sau Suedia in ceea ce priveste valoarea Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA), numai ca, in tarile enumerate, salariul minim net lunar este de 1000 de euro, in timp ce la noi nu depaseste 140 de euro.

Cele mai multe dintre tarile europene au cote scazute de TVA. Cel mai scazut nivel, de 0%, este folosit in Malta pentru toate marfurile alimentare. Si alte state aplica o singura cota redusa fata de cea standard, cum ar fi Olanda – 6%, Austria – 10%, Finlanda – 13%, Cehia – 10%.

Romania a majorat TVA in vara anului trecut de la 19% la 24%. Desi restul tarilor UE au exceptii de TVA redusa pentru o categorie larga de produse sau servicii, Romania in schimb are o lista scurta cu astfel de facilitati. In prezent, la achizitia primei locuintei, clientul poate beneficia de TVA redusa la 5%. De asemenea, serviciile hoteliere si medicamentele sunt taxate cu TVA de 9%.

TVA redusa la alimente este aplicata de aproape toate statele Uniunii Europene. Exceptie fac cinci tari, printre care si Romania, alaturi de Bulgaria, Danemarca, Estonia si Lituania.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger