Cauta

Avem Romanie. Ce-i facem?

Satul sa tot auda reprosuri de la consilieri, Ciolos, desi in vacanta, a convocat cativa ministri la o sedinta speciala pe insula unde isi petrecea concediul. Demnitarii, si ei in concediu si imprastiati in toata lumea, au sovait. Salariile lor sunt mai mici ca la Bruxelles-ul parasit pentru a forma Guvernul Romaniei, iar deplasarea asta la sedinta costa cam mult. Au primit insa asigurari ca tara este pe crestere economica, asa ca se mai pot f…, vreau sa zic aloca, dar ma impiedic de f…, deci, niste bani.

Klaus Iohannis si Dacian Ciolos, doi romani care vor intra in istorie. Unul datorita sotiei, celalalt pentru tehnocratie la drumul mare

Singura nechemata a fost Violeta Alexandru, de la Consultare Publica si Dialog Civic. Cea care, conform propriilor spuse, a rezolvat problema cozilor din administratia publica punand mai multe scaune si un bidon cu apa in fata usii unde se astepta. De atunci, cozile la permise auto sunt si mai mari, pentru ca lumea merge sa bea apa. Ghinion!

Fonduri pentru tinut respiratia

Sedinta merge greu, ministri nu se acomodeaza cu schimbarea mediului. Cristiana Palmer, ministresa de profil, e trimisa sa faca un studiu. Se intoarce spre seara, cu o veste zdrobitoare. Insula e plina de paduri, deci e loc de taieri masive.

* Borc, de la Economie, e pus sa rezolve problema exportului romanesc de drujbe, in care va fi implicat si Toba, de la Interne

* Politistii ii vor cotonogi pe bisnitarii de drujbe din targuri si vor confisca marfa pe care o vor trimite pe insula, propune Toba. Profit imens

* In lipsa flotei, Sorin Buse, de la Transporturi, trebuie sa construiasca o autostrada intre insula si continentul cel mai apropiat pentru a aduce drujbele. Planul e fantasmagoric, dar mai real ca autostrada Sibiu-Orastie si, oricum, Guvernul are bani de f…, de alocat, dupa cum spuneam

* Dintre valuri, madam Lipa de la Sport propune infiintarea federatiei de tinut respiratia sub apa. Nu e disciplina sportiva, dar daca tot sunt bani de … alocat, de ce nu?

* Iohannis intervine telefonic si ii cere lui Lazar Comanescu, de la Externe, sa amenajeze sectii de votare pentru orice fel de alegeri. Nu sunt romani pe insula, riposteaza ministrul, dar Iohannis spune ca tocmai au sunat baietii din Servicii ca stiu ei cum sa rezolve treaba.

Tara e cam apa chioara

Intre timp, aflat in tara aboslut din intamplare, Iohannis trebuie sa gaseasca solutii pentru alte sute de probleme cu care este asaltat.

* Carmen, sotia, a auzit unde e Ciolos si vrea si ea un salon de coafura acolo

* Alina Gorghiu cere infiintarea pe insula a unui institut de cercetari „Jos Ponta!”

* Principesa Margareta solicita sa-i fie restituite 120 de hectare de pe aceeasi insula, care nu au mai incaput in trenul cu care Regele Mihai a plecat din tara

* Consilierii i-au pregatit proiectul pentru „Ministerul Meu”, in care va intra tot Parlamentul dupa alegeri, dar el are o dilema profunda. „Meu” se scrie cu litera mare sau mica?

* Singura institutie independenta se va numi Ministerul Sanatatii, Noroc si La multi ani, caci romanii trebuie sa aiba mereu o tarie pe masa. Face bine la stomac si te matoleste. Tara? Apa chioara! Daca nu esti beat, nu ai cum s-o vezi infloritoare.

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version