Cauta

Avem o piata a asigurarilor corupta. Cine o conduce?

Dezvaluirile ziarului „National” in legatura cu reteaua de capusare a Omniasig creata de presedintele Constantin Toma au ecouri fara precedent.

Serialul initiat de reporterii de investigatii ai „National” privind piata asigurarilor din Romania declanseaza reactii in lant, atat din partea organelor de ancheta, dar si din partea Vienna Insurance Group din Austria.

VIG Austria este obligata sa ia masuri urgente

Surse demne de incredere au declarat pentru „National” ca Toma si-a trimis deja demisia prin fax la VIG, cunoscuta societate austriaca declansand ample verificari in privinta afacerilor din Romania.  Avand in vedere ca unul dintre actionarii VIG este chiar Primaria din Viena si, deci, o parte din banii manevrati de Constantin Toma in interesul propriilor afaceri  provin din bugetul public, presedintele VIG Austria, Gunter Geyer, a ordonat deja o ancheta interna, urmand apoi sa sesizeze institutiile abilitate. „Constantin Toma spera sa scape ieftin cu aceasta demisie, insa odata intrata pe fir Primaria din Viena, conducerea VIG este obligata sa ia masuri urgente si radicale”, sustin sursele „National”.

Piata asigurarilor, pe un butoi de pulbere

Mai multi angajati spun ca de vina pentru coruptia din piata asigurarilor este Angela Toncescu, sefa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. „Piata corupta a asigurarilor este condusa de Angela Toncescu, care a oprit toate controalele, inclusiv cele de la Platinum”, sustin subordonatii sefei CSA. De asemenea, acestia fac chiar completari la dezvaluirile „National”: „Pe cand un serial si cu doamna Diaconescu, numita tot de Toncescu, desi are dosar la DNA si potrivit ordinului 16/2009 CSA nu are ce cauta la conducerea unei companii? Pana cand i se mai permite dnei Toncescu sa autorizeze toti infractorii? (…) Pe aceasta cale vin si spun cat de corupta este piata asigurarilor. Este o harababura legislativa in asigurari , facuta in mod intentionat pentru a crea aceste portite, care pot fi speculate de unii sau de altii sub obladuirea blanda a comisiei de supraveghere a asigurarilor, principalul vinovat. Oamenii din CSA sunt fara caracter, lacomi, iar unii dintre ei pot fi trimisi  <pe centura pietii asigurarilor>”. In afara de ceea ce am prezentat mai sus, “National” mai are o intrebare simpla pentru Angela Toncescu:  Ce legaturi are cu Asociatia Victimelor Strazii?

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version