AcasăNewsAvem o piata a asigurarilor corupta. Cine o conduce?

Avem o piata a asigurarilor corupta. Cine o conduce?

Dezvaluirile ziarului „National” in legatura cu reteaua de capusare a Omniasig creata de presedintele Constantin Toma au ecouri fara precedent.

Serialul initiat de reporterii de investigatii ai „National” privind piata asigurarilor din Romania declanseaza reactii in lant, atat din partea organelor de ancheta, dar si din partea Vienna Insurance Group din Austria.

VIG Austria este obligata sa ia masuri urgente

Surse demne de incredere au declarat pentru „National” ca Toma si-a trimis deja demisia prin fax la VIG, cunoscuta societate austriaca declansand ample verificari in privinta afacerilor din Romania.  Avand in vedere ca unul dintre actionarii VIG este chiar Primaria din Viena si, deci, o parte din banii manevrati de Constantin Toma in interesul propriilor afaceri  provin din bugetul public, presedintele VIG Austria, Gunter Geyer, a ordonat deja o ancheta interna, urmand apoi sa sesizeze institutiile abilitate. „Constantin Toma spera sa scape ieftin cu aceasta demisie, insa odata intrata pe fir Primaria din Viena, conducerea VIG este obligata sa ia masuri urgente si radicale”, sustin sursele „National”.

Piata asigurarilor, pe un butoi de pulbere

Mai multi angajati spun ca de vina pentru coruptia din piata asigurarilor este Angela Toncescu, sefa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. „Piata corupta a asigurarilor este condusa de Angela Toncescu, care a oprit toate controalele, inclusiv cele de la Platinum”, sustin subordonatii sefei CSA. De asemenea, acestia fac chiar completari la dezvaluirile „National”: „Pe cand un serial si cu doamna Diaconescu, numita tot de Toncescu, desi are dosar la DNA si potrivit ordinului 16/2009 CSA nu are ce cauta la conducerea unei companii? Pana cand i se mai permite dnei Toncescu sa autorizeze toti infractorii? (…) Pe aceasta cale vin si spun cat de corupta este piata asigurarilor. Este o harababura legislativa in asigurari , facuta in mod intentionat pentru a crea aceste portite, care pot fi speculate de unii sau de altii sub obladuirea blanda a comisiei de supraveghere a asigurarilor, principalul vinovat. Oamenii din CSA sunt fara caracter, lacomi, iar unii dintre ei pot fi trimisi  <pe centura pietii asigurarilor>”. In afara de ceea ce am prezentat mai sus, “National” mai are o intrebare simpla pentru Angela Toncescu:  Ce legaturi are cu Asociatia Victimelor Strazii?

author avatar
Andrei Coman
4.800 afisari

39 COMENTARII

  1. Felicitari pt acuratetea informatiilor.
    Este confirmat faptul ca dl. Toma si-a prezentat aseara demisia de la conducerea OMNIASIG.Poate o intrebati si pe d-na Toncescu, de ce a primit in ultima saptamana 10 mil. euro din partea d-lui. Adamescu, patronul societatii ASTRA ASIGURARI.Are legatura cu banii necesari obtinerii unui nou mandat in toamna pt functia de presedinte al CSA?
    Oare DNA intr-adevar monitorizeaza membrii comisiilor de buget-finante din Parlament care urmeaza sa isi primeasca tainul?vreo 15 parlamentari din comisie deja au primit „avansul”, iar dupa numirea noului presedinte al CSA vor primi si „lichidarea”.Sa traiti bine!

  2. Acum pe ultima suta de metrii , CSA incearca prin presiuni jalnice sa arate cat de corect este , dar totul este o spoiala urata. Mai bine CSA sa inceapa sa isi faca un inventar asupra controalelor efectuate la comanda asupra societatilor de asigurari, atunci cand acestia deranjau conducerea CSA. Sa nu uitam acele procese verbale de control , care cuprind 50 de pagini si care nu spun nimic, in final . Habar nu au de ceea ce inseamna, contabilitate in asigurari , regim fiscal in Romania, managementul riscului si audit de conformitate. Sunt jalnici in pregatirea profesionala. Nu sunt in stare sa modifice Ordinul 3129/2005 privind reglementarile contabile in asigurari/ reasigurare conform Directivei a IV a si Directivei a VII a CEE. Sunt vai mama lor . Daca intrebi pe cineva din CSA de prevederile Ordinului MFP nr. 3055/ 2009 , se uita la tine ca vitelul la vaca si nu stie de ce ? Numai spun de prevederile Codului Fiscal nr. 571/2003 sau alte legi organice. Multe lucruri gresite le-au facut nu numai din interes dar si din nestiinta. Astept sa ma contrazica CSA .

  3. Excelente articolele si felicitari ziarului National, pentru ca a avut curajul sa demaste mafia din piata asigurarilor.
    Pe cand piata asigurarilor va fi la fel de serioasa si bine reglementata la fel ca piata bancara? Pe cand CSA -ul va indeplini acelasi rol pe care il indeplineste BNR-ul?
    Poate atunci cand numirile in fruntea Comisiei nu vor mai fi facute pe criterii politice si cand spagi mari for fi date partidelor politice (pt a servi la campanii) de catre cei care candideaza pt un astfel de post.
    Se vehiculeaza sume de 3mil euro pt un post in CSA management. Normal ca apoi cei astfel ajunsi vor cauta sa isi amortizeze investitia, luand la randul lor MITA de la companiile de asigurari.

    Referitor la doamna Diaconescu, acum numita in fruntea Asirom, o alta companie a VIG , de ce primaria din Vienna nu se sesizeaza? Cunoscut actionarii despre dosarele deschise de DNA dnei Diaconescu , dosarele inca deschise? Cum sa iti faci asigurarea la o astfel de companie? Si cum se sesizeaza CSA? Autorizand astfel de persoane? Rusine! Cine protejeaza interesele actionarilor si ale clientilor Asirom? Actionarii majoritari nu, Csa nu! Atunci cine? Cui sa se adreseze acestia?

    Pe cand un reportaj Cu aventurile in spionaj si Securitate ale dnei Diaconescu? Pe cand un reportaj despre sumele deturnate de aceasta de la o importanta banca de stat: Eximbank?

    Intelegem ca, cu cat furi mai mult, dar „ungi” mai bine, nu e nici o problema in tara asta.

    Minunate articole si speram sa nu va opriti aici.

  4. Daca ne ajuta Parlamentul si nu ii reinnoiteste mandatul doamnei Toncescu, ar fi interesant de vazut ce se va descoperi la CSA, cate procese verbale au fost „negociate” de doamna Toncescu, cate nereguli au fost ignorate: a se vedea fuziunea Generali – Ardaf, mentinerea pe piata a companiei Euroins, doar datorita faptului ca dl Bucsa este finul doamnei Toncescu, numirea doamnei Diaconescu la conducerea Asirom, desi are probleme penale, PAID, si cate si mai cate. Locul doamnei Toncescu este la puscarie nu la CSA.
    De ce nu comanda domnul Geyer si o ancheta la Asirom, companie protejata de doamna Toncescu de ani de zile? De ce nu se observa ca majoritatea angajatilor CSA sunt fosti angajati ASIROM?

  5. Numele meu este Constantin Teodor Neagu. Sint de mai multi ani consilier al Presedintelui Omniasig, Constantin Toma

    Este primul comentariu pe care il scriu pe acest site, desi alte persoane au avut lasitatea si micimea de a imi folosi numele pentru a exprima opinii penibile.

    Aceasta intreventie reflecta exclusiv opinia personala si va trimit acest protest personal pe e-mail pentru ca pe situl dvs internet nu pot sa raspund celor care au comentat in mod mizerabil la adresa companiei noastra.

    Nu fac aceasta interventie pentru a transa probleme sau a explica situatii de orice natura.

    Fac aceasta intreventie pentru a-mi exprima indignarea cauzata de faptul ca, intr o societatea avida de nimicuri, de barfe, intr o societate din care marile idealuri si marile onstructii sociale au disparut de mult, tot ce a ramas ca moneda de schimb este mizeria impachetata in poleiala vandabila. Asta faceti dumneavoastra.

    Goi, mici, incapabili sa creati visuri, incapabil sa daruiti ceva oamenilor, vindeti cu impunitate nimicuri neverificate.

    Sintem o tara in care vanzatorii de chiloti si de gablonturi din mall sint aplaudati si devin staruri si guru ai economiei si succesului ein afaceri.

    Sintem o tara de vanzatori, de reselleri, si succesul in tara asta inseamna sa poti sa fraieresti pe cat mai multi sa iti cumpere cu 2 lei napolitana pe care tu ai cumparat-o cu un leu.

    Putini stiu ca ani de zile au zburat cu avioane asigurate la noi, putini stiu ca au mers pe stadioane asigurate la noi, putini stiu cator copii le-a fost redata sanatatea si viata prin asistenta noastra, ai celor pe care dumneavoastra ii infierati.

    Putini stiu ce inseamna sa creeezi, sa construiesti, sa idici de jos lumi, organizatii.

    Dumneavoastra, cei care va permiteti sa ne infierati, negustori de vorbe, gropari ai lumii moderne, nu aveti cum sa stiti ce inseamna sa construiesti, ce inseamna sa urmezi si sa asisti oamenii in visurile lor, ce inseamna sa creezi incredere, ce inseamna sa fii unica speranta atunci cand oamenii fac apel la tine.

    In aceasta lume a dumneavoastra, acolo unde nu creeati si nu daruiti nimic oamenilor, orice profet, chiar si Isus ar putea , sub pana unui eretic al scrisului, sa devina legionar, fascist, maquisard, sau bonapartist.

    Oameni de stat, presedintii mari de companii, prim-ministri, mari creatori si mecenati ai lumii noastre s’au pleacat in fata fascinantei trivialitati, arogantei si micimii domniilor Voastre, stimati jurnalisti si preoti ai nimicului.

    Nu este nimic nou daca astazi sau miine, o persoana care a construit un vis in aceasta tara si care a avut in ultimele doua decenii grija de copiii dvs, de vietile dvs, alege sa spuna ca jocul a devenit prea murdar, prea lipsit de stil, ca sa mai aiba vreun farmec.

    Constantin Teodor Neagu

  6. PS: Ma gasiti la ospiciul de la Balaceanca, ma recunoasteti usor: port camasa cu manecile innodate si vorbesc prostii cand nu iau medicamentatia.
    Colegii mei de salon sunt : Chuck Norris, Jackie Chan si Ceausescu.
    Daca cumva am spume la gura, va sfatuiesc sa nu va apropiati.

    Traiasca tovarasul Toma! Traiasca Omniasig si Platinium!

    PS 2: Daca stiti pe cineva interesat sa angajeze un consilier cu experienta in domeniul asigurarilor, va rog sa ma anuntati prin intermediul asistentei sefe.

    Programul meu de vizitare si interviuri este de luni pana vineri intre orele 9 – 16.

    Exceptie fac perioadele cu luna plina cand pot deveni agresiv ( Musc! ).

    Constantin Teodor Neagu

  7. Sunt jurnalist de investigatii si am vazut multe la viata mea. Dosarul asta a circulat in multe redactii, dar daca esti cu adevarat profesionist, mai si verifici inainte sa publici ceva. Nu vreau eu sa cantaresc aici cat bine si cat rau a facut acest personaj Toma, dar daca faceti acuzatii fara dovezi palpabile, asta clar miroase a inscenare. De aceea, dupa documentare adevarata si folosind surse din breasla am aflat cine a ordonat si finantat acest scandal: Boris Schneider, fost director general asirom, dar dat afara de curand si Mihai Tecau, de la bcr asigurari, un candidat lipsit de scrupule care si-a incercat si el norocul, dar fara succes, la sefia CSA. Dragi colegi de breasla, avand in vedere ca vreti sa “informati” poporul, spuneti-ne si noua cati bani ati primit pentru publicarea acestui articol?

    • Si de ce nu au fost publicate aceste informatii? De frica? Sau pentru ca nu era nimic care „sa vanda” sau nu era ceva santajabil.
      Stiati domnule/doamna jurnalist ca absolut tot ce a fost facut public este adevarat? Stiati ca salariatii companiei cunosc foarte bine toate matrapazlacurile domnului Toma, si nu au fost deloc suprinsi? Cati bani ati luat de la Dl Toma pentru a „cerceta” cine este in spatele acestor articole?
      Nu credeti ca alimentati o paranoia a dlui Toma vis a vis de domnii anterior mentionati? Mai urma sa spuneti Dl Constantinescu….
      Sa fim seriosi, domnule jurnalist si nu va mai preocupati pt dl Toma, caci, conturile dumnealui sunt pline de banii furati dibace din vaca de muls numita VIG.

      • Draga Marius,
        Domnul/doamna jurnalist nu se preocupa de soarta domnului Toma,mentioneaza clar:’Nu vreau eu sa cantaresc aici cat bine si cat rau a facut acest personaj Toma, dar daca faceti acuzatii fara dovezi palpabile, asta clar miroase a inscenare.’
        Jurnalistul isi roaga clar colegii de breasla sa verifice inainte sa publice ceva.
        Stima!

  8. E curios de stiut cati din cei care „au aruncat cu piatra”, sunt curati 100%(au constiinta impacata din toate punctele de vedere).
    Ar fi bine sa ne uitam in primul rand in oglinda si apoi sa aruncam cu noroi.
    Cert este ca doar cei care sunt „putin” invidiosi, „putin” frustrati, „putin” incapabili de altceva decat sa nu doarma noaptea de grija celuilalt sunt in stare de asemenea comentarii.

    • Eu sunt curat si am constiinta super curata, nu ‘putin’. Poate de aceea eu traiesc din salariu, conduc o masina personala, nu a companiei, o alimentez cu banii mei, nu ai companiei, nu fur, nu astept foloase necuvenite si nu ma gandesc la smecherii. I’m just a simple guy.

  9. Sunt o persoana care lucrez in aceasta companie practic de la inceput, companie creata de Toma si salvata tot de el in vremuri grele (vanzare Bancorex etc.}si care nici nu a fost creata prin furt de portofolii de la alte companii de asigurari cum s-a intamplat in alte cazuri nici prin ajutorul cuiva (Bancorexul a functionat ca sursa de afaceri doar un an, in 1996).
    De cand au cumparat Omniasig austiecii au avut in permanenta profit, de la Omniasig, nu si de la celelalte companii ale grupului, asa ca nu trebuie sa-si faca nimeni griji pentru ei!Acest profit i-l datoreaza, in buna masura lui Toma, si managementului lui de calitate iar daca vor dori sa vanda compania oricand o vor face in profit.

  10. Si inca ceva, daca nu va mai fi Toma compania se va prabusi. Eu nu cred ca asta isi doresc austriecii.

    • Sigur nu se va prabusi compania daca pleaca Toma! Cum dracu sa se prabuseasca? Unde sa plece toti oamenii? Piata este supra saturata. Nici o alta companie din piata nu poate absorbi tot Omniasigul.
      Surse de incredere au mentionat ca CFO -ul companiei ar fi urmatorul pe lista si chief underwriterul …. CFO -ul a masat la greu cifrele companiei si se pare ca, compania nu e asa profitabila pe cat se pare..

  11. Sunt de acord cu domnul ‘un jurnalist’!

    Daca esti un profesionist iti poti da seama ca cel putin 2 persoane au de castigat de pe urma acestui articol.
    Pot fi domnul Mihai Tecau sau
    Boris Schneider sau domnul Andrei Coman sau chiar toti trei.

    Bineinteles ca ‘aruncatul cu piatra’este foarte usor de practicat,dar sunt curios cine va raspunde daca aceste acuzatii sunt false?!

    ‘Oameni fara scrupule’s-au nascut si inca se vor naste ,dar a te folosi de numele unui consilier si a posta cuvinte jenante la adresa persoanei sale reprezinta un artificiu la care apeleaza un om fara educatie.Ma refer la postul 2 al domnului Constantin Teodor Neagu care este foarte incoerent si sunt sigur ca a fost postat de la alt IP decat primul,in concluzie nu a fost scris de catre domnia sa.A fost un procedeu prin care credibilitatea postului anterior a fost anulata.

    ‘„Constantin Toma spera sa scape ieftin cu aceasta demisie, insa odata intrata pe fir Primaria din Viena, conducerea VIG este obligata sa ia masuri urgente si radicale”, sustin sursele „National”.’
    Se pare ca sursele National doar sustin,dar nu sunt bine informate deoarece: UPDATE Constantin Toma, presedintele Omniasig a declarat ulterior pentru HotNews.ro ca: „Informatia nu este adevarata”-referitor la demisia sa.
    http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-9145328-vienna-insurance-group-facem-prezent-schimbari-operatiunile-din-romania-surse-din-piata-spun-seful-omniasig-toma-constantin-dat-demisia.htm

    Nu este greu,draga cititorule,sa iti dai seama ca acest articol contine cateva artificii care confera ii confera o nota de…prefabricat,cel putin!

    • Eu il cunosc pe Dl Tecau personal. Este un om de o mare integritate morala si sigur nu a pus la cale aceste dezvaluiri.

      Pe Dl Schneider nu am avut onoarea sa il cunosc, insa dansul este un diplomat de cariera, este decorat de presedintele tarii, este austriac, deci sigur nu intra in astfel de marsavii.

      Eu ma gandesc mai degraba la madam Toma, inselata de Sot, cu o puicutza mai tanara care vrea sa il sape pe nenorocitul care a inselat-o, sa il vada departe de amanta, stand acasa cu ea toata ziua.
      Ce ziceti?

      • Si presedintele tarii este decorat si nu ne mandrim cu el…
        Domnule Marius,sunteti frustrat!
        Sunteti prea agresiv in aceste randuri pentru a fi credibil…Ma refer in special la ideea dumneavoastra de-a dreptul ‘geniala’ si anume ca sotia acestui manager de succes ar fi prefabricat un material,pentru ca dupa spusele dumneavoastra ‘sa stea acasa cu el toata ziua’!

        Eu zic: Mai incercati!

  12. O campanie platita care miroase ca atare de la primul articol . Cine o plateste ? Poate Mihai Tecau ….? . Este cam singurul care ar avea de castigat , un personaj sters in asigurari care conduce un „asistat social” care pierde an de an milioane de euro . Oare pestele mic poate sa inghita fara sa se inece pestele cel mare ?

  13. Dragii mei
    Articolul e comandat si sustinut de un razboi personal pe care cumparatorul il are vizavi de persoana domnului Toma.
    Ceea ce NU poate distruge insa ura e o lunga istorie plina de success de a crea si a face management performant in asigurari.
    Success domnule Toma!
    Nu va lasati angrenat in mizeria unui jurnalist platit sa fie nemernic

      • ‘Si cine e cumparatorul asta ca deja sunt curios…’
        Incercati sa raspundeti singur la intrebare!
        Poate spuneti ceva pertinent de data aceasta!

  14. Ce tot bateti campii cu cocoratiile si titlurile lui Boris Schneider, ca asta nu ajuta cu nimic in afaceri.
    Pe unde a lucrat nu a facut decat dezastru.
    De aia suferim acum si am ajuns din nr 1 in asigurari pe locul 7.
    Bine ca am scapat de el. Noroc ca s-au prins austriecii ce poama era si au pus un roman, poate ne-om reveni, caci avem copii de hranit. El n-avea timp decat de noi, venea trei zile pe saptamana la servici, si si pe alea le petrecea…

    • Cristina,

      Au pus o infractoare drept director. Madam Diaconescu are dosare la DNA pe rol. Googaleaza si tu si vei vedea peste ce belea ati dat! Faptul ca e permanent ciufuta, ca in momentul in care a ajuns director a inceput sa arunce bani in stanga si in dreapta pentru confortul personal, nu iti spune nimic? A spart banii actionarilor pe mofturi de femeie frustrata, in loc sa fi investit in agentiile care stau sa cada! Cate agentii ar fi fost rearanjate cu banii pe care I-a tocat ea de la angajare, te intrebi? E doar o securista proasta si inompetenta dare va balota banii actionarilor catre campania mamelucului de barbasu’.
      Va angaja toate prietenele fiicei sale, pe care nu poate sa o angajeze si pe ea…din pacate.
      Ia zii Cristina, nu cumva esti una dintre ele? Sau poate esti chiar „doamna” deghizata cu numele amantei sotului….

      Revin si ma intreb….cum tolereaza Primaria din Viena, toate matrapazlacurile astea?

    • Cris esti tu, nebuno? Te pup, de ce nu razpunzi la mobil? A zis mami ca luni te cheama la ea sa vorbiti de banishori.

  15. Buey guys….ia liniste va rog! De mama nu se ia nimeni! Nu a muncit degeaba la rapoarte catre GG, turnandu-l Schneider, nu a inghitit toate magariile austriecilor degeaba, ca acum sa veniti cu d-astea.
    Mami e o lady! A lucrat pt securitate, true, asa si-a obtinut repartitia dupa terminarea facultatii, a indurat toate amantele lui papa, dar acum avem o casa frumuoasa, in centru, il sponzorizeaza pe Tati si pe altii in campanie, deci jos mainile. Tati din ce face campanie? Nu de la Asirom? Eu cand o sa fiu ca EBA, daca ne ajuta cel de sus, o sa fac istorie, ca-s gagik misto rau. Acum sunt blonda, frumu….deci merita.
    Lasati-o moale Cu Asiromu, ca-s interese si focusati-va pe Tomitza, ca a strains destul si nici nu are cheltuieli mari ca noi cu Tati.
    Si da, am bagat cateva prietenushe la mami, ca e voie. Asa tine si ea controlul in companie. Pe mine nu ma baga ca stau idiotii aia de austrieci cu okii pe ea…dar mai vedem. Hihihihihi….mor de ras. Mami e nationalista, da? A pus si flagu tarii la usa si faceam misto cu tati ca nu pun si un steag austriac? Si mami a zis „sa-I ia dracu de nenorociti”. Deci vivat Romania! Pupik . Cora

  16. dle. jurnalist,

    am observat comentariile dvs vis-a-vis de deontologie, probe.. Eu am vazut ca pana acum s-au publicat date concrete, cifre precise si uneori facsimile. Deci nu stiu in ce masura va puteti sustine afirmatiile cand acuzati fabricarea de articole. Pana una, alta, aici s-au prezentat niste fapte concrete insotite de dovezi concrete privind fraudele facute de Toma pe banii VIG. Daca dvs sunteti intr-adevar jurnalist, va pot pune la dispozitie nu unul, ci sute de documente privind operatiunile de spalare de bani facute de Toma din banii VIG. Va asigur ca ce s-a scris pana acum este aproape nimic in comparatie cu adevaratele rostogoliri de fonduri comandate de Toma. Ma bucur pentru ca sunteti jurnalist lasati-mi o adresa de mail a publicatiei la care lucrati si va asigur ca pana maine veti avea toate smecheriile facute de Toma. Daca veti reusi sa publicati macar o parte dintre acestea, va felicit anticipat.

    Cu stima

  17. Toma, nu-ti mai pune slugile sa te apere. Ca se trezeste vreunu din prietenii tai si le da astora la ziar toate furaciunile tale si te cheama apoi procurorii la DNA in secunda doi. Ce naiba, mai, Toma. Eu zic sa suni un prieten. Adamescu asteapta un telefon de la tine…ha, ha, haaaa

  18. Valeu, ce mai aruncati pisica in gradina lui Tecau si Schneider, doar-doar nu s-or prinde fraierii cine orchestreaza circul. Acum, pe bune, chiar ne luati de fraieri. Toma a fost principalul candidat la sefia CSA. Pana la sedinta de Birou Permanent a PDL de lunea trecuta, cand a intrat candidatul Toma si a iesit nominalizatul Constantinescu. Dar acesta nu a fost inca validat de Parlament. I-o fi chiar atat de frica ca, pana la o eventuala sesiune parlamentara extraordinara sau pana in toamna, Base bate palma cu ungurii, pleaca urechea la dorintele UNPR-ului si isi retrage promisiunea facuta lui Tiriac? Sau vrea sa elimine din start pe oricine a indraznit sa-l contracandizeze? Mariana Diaconescu e victima colaterala, pentru ca UNPR (acolo unde este sotul, Cristian Diaconescu) nu este de acord cu propunerea PDL. Suspect cum materialele au inceput sa curga imediat dupa numirea dar nevalidarea “patriarhului”. Interesant momentul ales pentru ca informatiile “sa devina publice”. Alo, PDL? Numiti dracului pe cineva cu bune cunostinte in ecarisaj si eutanasiere, ca-s pline companiile de asigurari de catele si catei care sufera de alzheimer (Toncescu intra acum in categoria fosta-i lele cat ai fost, nu-i asa??). Cine isi inchipuie ca presedintele-“patriarh” (inca nevalidat) al CSA va face voluntariat si va reusi sa curete piata (eu cred ca dl Carabulea inca o are mare, iar a lui Adamescu intra in categoria huge) ori e prost, ori e prost, ori a pus botul la savarina promisa de dl Tiriac. Intr-un comentariu de mai sus, un/o deontolog/oloaga se intreba: „Pe cand piata asigurarilor va fi la fel de serioasa si bine reglementata la fel ca piata bancara? Pe cand CSA-ul va indeplini acelasi rol pe care il indeplineste BNR-ul?”. Raspuns: pentru a aspira la un supraveghetor de talia lui Mugur Isarescu, ar trebui sa semanati macar un pic cu bancherii pe care ii pastoreste domnia sa. In mare parte, sunteti la mii de ani lumina de ei. Uitati-va la jocurile de pe piata bancara, desi sunt un pic cam complicate pentru voi, care sunteti inca in faza telefonului fara fir si a spalarii chilotilor in public. Un supraveghetor ca Mugur Isarescu ar deratiza piata de lingai si pseudo-specialisti chiar de la inceputul mandatului. Din 5 in 5 ani, jucati aceleasi jocuri de retarzi care au ca singura miza doar asigurarea confortului vostru psihic ca la carma CSA va fi instalat un “prieten”. Este evident ca v-au tremurat chilotii murdari pe care-i fluturati acum la gandul ca Toma ar putea deveni presedinte. Nu e prea prietenos, nu-i asa?? Vom vedea ce si cum va face Constantinescu. Spre deosebire de voi, a invatat cateva jocuri ceva mai grele, cum ar fi Nu te supara frate (in cazul de fata a se citi Nu te supara soro). Eu zic sa nu va bucurati prea tare si sa invatati cateva jocuri de tactica si strategie daca vreti sa supravietuiti. Bafta va doresc, ca succesul inseamna munca, iar la capitolul asta sunteti varza frate indiferent de cine-i presedinte la CSA!

  19. Sincera sa fiu, nu am stiut ca dl. Tecau candideaza pentru sefia CSA pana zilele trecute.
    Si cum dl. Marius garanteaza pentru moralitatea dlui Tecau, eu il voi surprinde spunandu-i ca este foarte, foarte asteptat aici.
    Cu certitudine ca nu de mine, caci sunt mai in etate si nici nu e genul meu, dar de o alta doamna care, tremura de emotie pe holurile institutiei asteptand decizia PDL pentru noul sef.
    Dle Marius, vad ca aveti replici la mai toate comentariile aparute si dati impresia ca va pricepeti bine la piata asigurarilor; cum se face oare ca ” ati scapat ” din vedere relatia amoroasa, inceputa cu ani in urma ( si nestinsa inca ) dintre dl Tecau si dna Francu, al carei sot lucreaza tot in asigurari la Eximbank ? Halal moralitatea de care vorbeati ! Aceasta legatura este de notorietate in piata si cred ca au inghitit-o pana si incornoratii ( chiar daca au trecut pe langa un divort in anii anteriori ).
    Dle Marius, nu e onest ce faceti amestecand in mocirla asta familii, copii si altele care nu au legatura cu fondul problemelor. Nu uitati regula potrivit careia, fiecare are un calcai al lui Achille si cineva va avea mereu curajul sa vorbeasca.
    Eu personal, nu cred ca sotia ( daca aveti ) are prea multe bucurii alaturi de un om cu un asemenea caracter; eu nu v-as vrea in patul meu nici de-ati fi mai sexy ca Valentino.

  20. Dragii mei hai sa va spun o poveste cu lupul si scufita rosie. Lupul este CSA iar Scufita Rosie este Fondul de Garantare. Conform Ordinului nr. 10/2009 , Fondul se constituie din sume platite de asiguratori cu titlu de contributii, etc ( vezi ordinul). Fondul are ca destinatie plata indemnizatiilor / despagubiri in cazul in care s-a constatat starea de insolventa a societatii de asigurare, in limita disponibilitatilor. Stand asa Lupul si cugetand ce ar mai putea sa faca rau, bien sure, nu ceva bun i-a venit miros de la pusculita Scufitei Rosii, pusculita plina cu ceva bani pe care cu onor ii administeaza tot Lupul. In final banii scufitii sunt tot din primele platite de fraiera de bunicuta, pentru timpuri mai grele, adica fraierii de asigurati. Atunci Lupul cel naprajnic s-a gandit sa dea iama in pusculita scufitei , sa foloseasca asa cum crede el, ca doar lupul este un arbitrajist foarte bun. Acum stau si ma intreb oare Vanatorul, adica Curtea de Conturi nu poate sa ne spuna si noua, fraierilor de asigurati cum sunt administrati acesti bani, are sau nu competenta , Vanatorul ( Curtea de Conturisau Parlamentul Romaniei) are competenta prin comisiile sale sa vada cum lucreaza oamenii alesi de ei. Stau si ma gandesc oare ce s-ar intampla daca si Fondul de Garantare al depozitelor, in sistemul bancar, ar fi administrat la fel , ce s-ar intampla cu fraierii de deponenti ? Nu trebuie sa aruncam cu noroi in diversi conducatori ai societatilor de asigurare, deoarece ei sunt autorizati de Lup si sunt pusi acolo de catre actionari. Atata timp cat exista un mozaic politic, asa se va intampla, atat asiguratii cat salariatii din asigurari vor fi in bataia pustii Vanatorului. Va rog sa faceti dumneavoastra investigatii si sa ne informati si pe noi ” stupid people”

  21. Ce tot ii dati cu amenintari de genul….daca pleaca Toma, dispare Omniasig. Toma a facut firma de la zero.
    Unde sa plece si cine sa plece? Vi se pare Romanica tara unde te asteapta concurenta cu bratele deschise? De plecat poate pleaca cativa lingai. Iar cu povestea Toma- parintele Omniasig, lasati-o mai moale…Omniasig s-a format pe banii Bancorexului. Punct.Pe banii furati ai Bancorexului de cativa securisti.Tanarul Toma era pe atunci bebelus.Executa ordinele si atat. Ca asta stia de la Securitate.

  22. tipologie: articol scris la comanda,
    personaj principal: Marius – lingau catel, pupa talpi platit cu o vacanta la herculane sau un weekend la mamaia. cretinasule…dupa cum ai amintit mai sus, esti praf, varza, pe cont personal. pentru o plasa de cartofi l ai slavi si pe hitler…
    Mars d’aci jegule, cu tine s’au ingrosat dosarele de turnatori la secutitate.

    Motive: discreditarea unui super manager din industria asigurarilor, exact in perioada in care se decide soarta pe urmatorii 5 ani a acestei industrii.

    10% din PIB ul Romaniei e reprezentat de sistemul de Asigurari. E nevoie de un manager in acest sistem care sa puna ordine. la fel cum e nevoie de un manager in sistemul de sanatate, c asa nu ne mai trezim ca ne ard copiii in cuptoare cu micro unde in spitale.

    chiar esti atat de cretin, mai marusica-putzica ca sa nu ti dai seama ca astazi daca cineva o omoara pe nevasta-ta intr-un accident si ala e asigurat la una din cele 3 companii de asigurare lasate sa functioneze abuziv astazi, NU ITI MAI DESPAGUBSTE NIMENI FAMILIA ? RAMAI FARA FEMEIE PROSTULE, SI O IEI LA L…A (BAIETII STIU LA CE).

    Papagale, Mariusica p…lica, linisteste te cu prostiile, tara ast are nevoie de manageri, nu de hoituri politice, are nvoie de oameni care stiu meserie, nu de politicieni.

    du te la baneasa, fa un gratar, renunta la spaga primita la herculane pentru ce ai scris si Taci in p…. noastra a tuturor, pana nu dam de tine.

  23. Domnul ‘ronald reagan ‘are de la mine o bila alba pentru luciditate si tupeu si o bila neagra pentru exprimare.
    Inteleg ca se intampla cateodata ca existenta noastra se se incruciseze cu a altor ‘entitati’,dar nu merita sub nici o masura sa ne coboram la nivelul lor.Iti spun asta domnule ‘ronald reagan ‘pentru ca si eu am fost mahnit de modul foarte agresiv al domnului Marius si de atotcunoasterea fenomenelor din asigurari.
    Poate dansul este un angajat care nu a fost tratat cu suficienta atentie si de aceea se comporta astfel!

  24. Sunt socata de ce se intampla in CSA , si pe aceasta cale nu vreau sa iau partea doamnei Toncescu , dar oare aprobarile au fost facute numai de dansa sau impreuna cu toti membri consiliului CSA. Daca se constata ca a facut presiuni asupra membrilor, va raspunde 100% daca nu vor raspunde cu totii. Consider ca toti sunt vinovati, mai mult sau mai putin , in schimb doamna Toncescu spre deosebire de ei a tradat , domnia sa a dorit din tot sufletul sa ramana Presedinte al CSA cu orice pret, muscand mana celui care a propus-o , adica PNL , ei aici este problema. Sa nu uitam ca din cele 5 societati in top, in piata asigurarilor, numai in doua eu cunosc ce culoare politica au managerii generali, vezi ASIROM ( UNPR) si Groupama Asigurari ( PNL) . Sa nu uitam cat a fost ajutata si una si alta de CSA. Nimeni nu vorbeste ca le este frica , de ce ? Si atunci este corect. Daca referitor la prima companie, indiferent ca lumea a blamat conducatorul , acesta totusi este un om care a lucrat in sistemul bancar , cu fraude cu nefraude , dar totusi pot sa va spun cu convingere tipa nu este proasta de loc , chiar o duce capul. Referitor la a doua a pot sa va spun cu convingere este o simpla anonima, si nimic mai mult. Piata asigurarilor este asa , in situatia data, deoarece politicul s-a implicat prea mult. Atata oamenii din CSA cat si oamenii din unele companii sunt asezati acolo pe criterii politice. Oamenii de teapa nu pot fi comparati cu oameni de talia domnului Constantinescu, care este un nume de referinta in asigurari, chiar Toma si va rog sa acceptati ca, implicarea domniei sale a fost majora in Omniasig, nu mai vorbim de doamna Violeta Ciurel , care este o doamna atat din punct de vedere profesional si moral .Deci pot fi gasiti si oameni profesionisti in asigurari. Acum brusc vin si spun daca partidele nu se pun pe treaba si nu termina odata tarasenia asta , validez sau nu validez , ca nu picam la pace asupra functiilor in CSA , mai mult ca sigur pana la sfarsitul anului vor fi primele falimente pe piata asigurarilor. Nu uitati ce s-a intamplat in sistemul bancar cu Dacia Felix, Bancop, Credit Bank , dar acolo au rezistat ca sistemul bancar, nu s-a clatinat puternic, de ce ? sistemul bancar ca volum este superior sistemului asigurarilor. Acum vin si spun de ce ? Curtea de Conturi si Parlamentul Romaniei nu informeaza ce s-a intamplat cu CSA, o descarcare a activitatii membrilor CSA , sa stim si noi ce s-a intamplat cu adevarat , au informatii viabile ori nu , mai merita unii din membri sa fie confirmati pentru un nou mandat sau nu , si asa mai departe.

  25. Ca sa nu mai bateti campii va intreb daca ati auzit de Daniel Tudor, daca da ,aflati ca el a sponsorizat toate articolele cu CSA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger