AcasăNewsAvem epidemie. Scapa cine poate!

Avem epidemie. Scapa cine poate!

O lectie pentru campaniile anti-vaccinare

Sorina Pintea a anuntat epidemie de gripa la nivel national, deoarece au fost inregistrate trei saptamani epidemice consecutive,  bilantul persoanelor decedate se ridica la 57. Numarul infectiilor respiratorii este  mai mare cu 53% fata de sezonul trecut, iar  circulatia intensa a virusului se va mentine inclusiv in februarie.

O lectie pentru campaniile anti vaccinare

Au fost comandate suplimentar 30.000 de vaccinuri pentru populatia cu risc, care vor fi distribuite in tara incepand de astazi, la directiile de sanatate publica, ministrul Sanatatii a anuntat ca in scoli se pot suspenda cursurile daca absenteismul depaseste 20%, iar spitalele care nu raporteaza corect infectiile cu gripa vor fi sanctionate. De asemenea,  Pintea a precizat  ca din sezonul viitor este posibil ca in farmacii sa se poata efectua direct vaccinul antigripal. Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, spune ca, la acest moment, nu se pune problema instituirii carantinei in Romania din cauza gripei, carantina e o masura adoptata extrem de rar si de obicei e decisa de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute, confirmate pana in data de 27 ianuarie, este de 134.201, cu 53.4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (87.492) si cu 14.2% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (117.576). In sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces a fost inregsitrat  in mai 2018.

Dr. Streinu-Cercel: trebuie sa ne spalam si in nas

„Nu uitati ca trebuie sa ne spalam in nas. Cand ne spalam pe fata, spalam si interiorul nasului, pentru ca il decontaminam. Tot ce invatam la gradinita trebuie sa punem in practica in mod real. Fiind vorba de scoli, slava Domnului ca o sa vina o vacanta. Daca lumea intelege sa nu isi duca copiii in mall-uri e un lucru bun. Daca nu intelege acest lucru, ne putem astepta sa avem alte imbolnaviri cu virus gripal. (…)Problema este igiena personala. Revenim cu acest tablou al igienei personale. Apa si sapunul sunt sfinte, nu dezinfectantul. (…) Nu stranutam in mana. In acest context, este bine sa purtam si masca de protectie. Masca de protectie nu se poarta sub nas. Daca o purtati sub nas o purtati degeaba pentru ca la nivelul nasului exista o incarcatura virala fantastic de mare. Va protejeaza ceva de stranut, dar in continuare veti da celor din jurul dumneavoastra si veti contamina pacientii din jurul dumneavoastra”

Ecaterina Andronescu, trezita din somn

In timp ce Ministerul Sanatatii anunta recomandari pentru populatie si unitatile medicale, in plina criza, dna profesoara cu idei traznite (copiii de clasa I, lasati repetenti sau scurtarea vacantei de iarna), vorbeste banalitati. Aflam ca, „daca este sanatos, copilul se duce la scoala, daca nu, merge la doctor”, in scoli se vor suspenda cursurile „doar acolo unde este cazul”, si apa si sapunul din scoli „tin de responsabilitatea directorului”.  Putin, foarte putin, te astepti ca un ministru al Educatiei sa gestioneze rapid  si eficient epidemia de gripa in scoli, dar se vede treaba ca Andronescu nu le-a mai trecut de mult pragul ca sa stie ca apa si sapunul sunt asigurate mai mult din banii parintilor

Masuri de protejare

Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si care poate stabili o eventuala indicatie pentru spitalizare;  Izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei; Respectarea etichetei tusei si stranutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul partii interne a articulatiei cotului); Igiena adecvata a mainilor, in vederea reducerii raspandirii virusului; Purtarea echipamentului de protectie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical. Continuarea vaccinarii antigripale.

author avatar
Andrei Coman
212 afisari

5 COMENTARII

  1. Pentru toti cei nu inteleg care e legatura intre sinistrul proiect de lege a vaccinarii obligatorii si epidemia de gripa. Va rog sa cititi cu atentie Art 13 (pagina 8) din proiectul de lege a vaccinarii obligatorii (aveti mai jos linkul unde gasiti acest proiect de lege in forma in care a fost votat deja de Senat) si veti afla unul dintre motivele pt care militeaza dl Wiener sau dl Bodog (in calitate de parlamentari) pentru a fi impusa vaccinarea obligatorie. Asadar, cf Art 13, printre categoriile de vaccinari OBLIGATORII se numara si cele de la punctul b, adica ” vaccinarile impuse de situatii epidemiologice, care implica vaccinarea ca masura de interventie, in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare”. Asadar, daca ar fi fost impusa in prezent vaccinarea obligatorie, incepand de maine am fi fost cu totii obligati (incepand cu bebelusii de la varsta de 6 luni pana la cei mai in varsta dintre noi) sa ne prezentam la medicul de familie sau in centre mobile de vaccinare pentru a fi injectati cu vaccinul antigripal. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii vor sa fie impusa vaccinarea obligatorie, imediat ce ar fi declarata o epidemie (de ex astazi a fost declarata epidemie de gripa in Romania) am fi cu totii obligati sa ne lasam injectati pt a fi „protejati”.
    https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L216FG.pdf

  2. Sa facem un mic calcul. Daca mai suntem aproximativ 17 milioane de cetateni in Romania, atunci inmultiti 17 milioane cu aproximativ 30 de lei (in farmacii costa in jur de 40 de lei, dar sa presupunem ca MS cumpara antigripalul mai ieftin cu aprox 25%). Obtinem o valoare de 510 milioane de lei, adica peste 100 de milioane de euro care ar fi cheltuiti an dupa an (in urma derularii unor licitatii, se intelege) doar pt vaccinul antigripal pe care toti cetatenii acestei tari ar fi obligati sa si-l injecteze (imediat ce va fi declarata epidemia de gripa). Acum, daca tinem cont si de faptul ca mita in domeniul sanatatii ajunge pana la 25% din valoarea unui contract (a se vedea declaratia dnei Kovesi), atunci intelegem mai bine ce anume ii „mana in lupta” pe unii dintre cei care vor sa impuna sinistra idee de vaccinare obligatorie a copiilor si adultilor din Romania. Impunerea vaccinarii obligatorii ar fi o crima la adresa acestui popor care a fost si este distrus de cea mai cumplita epidemie : epidemia de coruptie ce a cangrenat aceasta tara!
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cele-5-domenii-din-sanatate-unde-se-da-cel-mai-mult-mita-ce-reiese-din-dosarele-dna-925856

  3. In ce priveste declararea epidemiei de gripa, pana la data de 30 ianuarie 2019 s-au inregistrat 894 cazuri de gripa confirmate clinic.

    Acum, daca exista persoane rationale si oneste care sa considere ca in asemenea conditii se poate declara starea de epidemie, nu mai e nimic de zis.

    P.S.

    Cel mai grav lucru este ca, prin declararea starii de epidemie de gripa atunci cand avem la nivel national doar 894 de cazuri de gripa confirmate clinic, se duce in derizoriu insasi ideea de epidemie! De ce e grav acest lucru? Deoarece, daca ne vom confrunta vreodata cu o reala epidemie de gripa, oamenii nu vor mai crede acest lucru deoarece, in anii anteriori, au vazut cum s-au jucat unii in mod iresponsabil cu acest termen pe care reusesc sa-l goleasca de sens!

  4. Ați zice că „programul guvernamental apa și săpunul”, îndelung promovat de medicul Străinu -Cercel încă din vremea în care făcea parte din echipele guvernamentale ce au lucrat la Ministerul Sănătății, a obținut indicatorii scontați referitori la evoluțiile stării de sănătățe a populației, și pe măsura susținerii și prin resursele bugetare alocate domeniului sănătății ?

  5. Național
    ,,S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii a 340 de infractiuni de inselaciune, dintre care 7 cu consecinte deosebit de grave, a infractiunii de uz de fals, precum si pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.”
    ,,Conform rechizitoriului, „in perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata Hexi Pharma a indus in eroare reprezentantii a 340 de unitati sanitare prin prezentarea ca adevarata a unor calitati mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentratia substantelor active si la eficienta biocida, precum si prin utilizarea de mijloace frauduloase constand in etichete si alte inscrisuri ce atesta elemente de conformitate nereale, inlesnind cu intentie nerespectarea de catre membrii personalului medical de specialitate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor nosocomiale (n.r. -boli infectocontagioase)”, arata procurorii.”

    Opinați că faptele au fost încadrat corect, avându-se în vedere durata întinderii faptelor, a unităților medicale “înșelate”, referitor la sănătatea populației și considerați că serviciile secrete ar trebui să prezinte instanței dacă faptele au constituit sau nu o amenințare la adresa siguranței populație, chestiune despre care considerați că și procurorii ar fi trebuit să ancheteze ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger