AcasăNewsAvem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte...

Avem de recuperat aproape 800 de milioane de dolari din exporturi dinainte de ’89

Romania mai are de recuperat 775,8  milioane dolari de la tarile in care a exportat marfuri inainte de 1989, potrivit unui document al Ministerului de Finante.

O suma impresionanta, insa sansele de recuperare sunt foarte mici, pentru ca datornicii au probleme economice. Cea mai mare restanta e a Irakului, de peste 520 de milioane de dolari, aproape 170 de milioane de dolari ne datoreaza Sudanul, iar Libia, mai bine de 45 de milioane de dolari. Datorii de peste 10 milioane de dolari fiecare au si Nigeria, Mozambic si Republica Centrafricana. Guvernul a negociat grafice de plata doar cu o parte dintre aceste state. Altele refuza sa ne mai dea ceva inapoi, cum este cazul Cubei, care are o datorie de 1,4 miliarde de ruble. Motivul invocat e inedit: nu mai exista moneda.

author avatar
National
201 afisari

2 COMENTARII

  1. RECUPERARI.Mass-Media, cu mult curaj si bine documentata a incercat o campanie de informare a factorilor respunzatori pentru transferul in tara a acestor sume.Rezultatul este firav .Se mai poate mentiona si investitia de la Krivoi Rog.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger