AcasăNewsAvarie majoră, în urma ploilor din Capitală. În zonă se intervine cu...

Avarie majoră, în urma ploilor din Capitală. În zonă se intervine cu mai multe utilaje. Anunțul Apa Nova

Avarie majoră, în urma ploilor din Capitală. În zonă se intervine cu mai multe utilaje. Anunțul Apa Nova (sursa foto: b1.ro)

Ploile din ultima perioadă, care au dat numeroase bătăi de cap deopotrivă șoferilor și pietonilor din Capitală, au mai provocat o problemă. Una serioasă, care a necesitat o intervenție de proporții, de la nivelul echipelor Apa Nova.

Ca urmare a evenimentelor pluviale intense și repetate din ultima perioadă, în data de 16.06.2021, echipele operaționale Apa Nova au constatat o avarie majoră pe colectorul de canalizare A3 amplasat la o adâncime de aproximativ 10-15 metri, în zona terenului dintre str. Iuliu Hațeganu, sector 4, București și str. Unirii, din orașul Popești-Leordeni. Incidentul a generat o surpare în zona menționată”, din cât au transmis reprezentanți ai companiei, joi, 17 iunie, prin intermediul unui comunicat.

Din câte s-a precizat oficial, echipele din cadrul companiei au mers deja la fața locului și au verificări și evaluări ale situației. Mai mult, la această dată se intervine în zonă cu mai multe utilaje – inclusiv buldoexcavatoare, hidrocurățitoare, pompe de mare capacitate. Din comunicat reiese că sunt ”peste 100 persoane implicate”.

Apa Nova: Alimentarea cu apă potabilă, respectiv preluarea și transportul apei uzate și pluviale nu sunt întrerupte

Locuitorii din zona unde a apărut avaria încă nu pot ști când vor fi gata lucrările de intervenție. Pentru că încă nu s-a anunțat – nici măcar estimativ – cât ar putea dura aceste lucrări de remediere a problemei apărute, lăsându-se să se întrevadă faptul că lucrurile ar putea depinde și de condițiile meteo.

”În cazul apariției unor evenimente pluviometrice, circulația în zonă va fi restricționată. Alimentarea cu apă potabilă, respectiv preluarea și transportul apei uzate și pluviale nu sunt întrerupte.

Apa Nova depune constant toate eforturile pentru remedierea situației, dar având în vedere gravitatea avariei, durata lucrărilor de intervenție depinde în mod direct de evenimentele pluviometrice care îngreunează condițiile de acces la zona afectată și în interiorul colectorului”, se mai precizează în comunicat.

348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger