AcasăNewsAvarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea 1 s-a deconectat de...

Avarie la centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea 1 s-a deconectat de la rețea

sursa foto: Facebook/Nuclearelectrica Oficial

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național.

S-a întâmplat marţi după-amiază, cauza fiind o disfuncționalitate – din câte s-a anunțat oficial. Reprezentanții Nuclearelectrica au făcut precizări cu privire la situația apărută la Unitatea 1 a CNE Cernavodă.

Citiți și: Uite cine a pus mâna pe Centrala de la Cernavodă!

Nuclearelectrica: Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță

 

Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații”, a transmis compania, potrivit antena3.ro.

Urmează să se facă lucrări pentru rezolvarea situației apărute. „În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații.

Deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, s-a mai precizat din direcția Nuclearelectrica.

Conform graficului actual asumat de companie, Unitatea 1 va fi repornită pe 10 august, la ora 12.00, menționează aceeași sursă.

Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României

Din informațiile disponibile pe site-ul Nuclearelectrica, Centrala nuclearoelectrică Cernavodă „asigură funcționarea în siguranță a Unitătilor nucleare 1 si 2, fiecare cu o putere instalată de producție de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României”.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 în 28 septembrie 2007 – conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
343 afisari

4 COMENTARII

  1. Sistemul CANDU unul din cele mai sigure sisteme nucleare din lume, pe care il opereaza si Nuclearoelectrica Cernavoda. Decat porcariile americane pe care ni le vara pe gat acum si care nici macar nu au un prototip construit si testat, cu banii aia pe care ii dam, se puteau finaliza inca doua unitati la centrala si ne mai ramanea si restul! daca doua unitati functionale asigura 20% din SEN, inca doua faceti socoteala. Am ajuns slugoii prostilor!!!!

  2. trebuie studiat istoricul ” disfuncționalitatilor „,
    pare inside-job.

    nu doar radet declara avarii aiurea,
    apropos:
    vineri acum 1 saptamana
    in sectorul penitenciar 4 a deraiat 1 tramvai,a rupt sina; interventia a durat peste 4 ore….
    mai ieri 14 pitici de gradina marca @Balutza
    refaceau gazonu dintre sine!!!!!!

    (ce-i trebuie chelului?
    -par pubian!)

  3. ptr Zorro. Suntem condusi de lichele, de fel de fel de derbedei care fac doctorate si universitatti pe pile si relatii de partide.In toata tara e infiltrat politicul acestor incompetenti,tradatori de tara si neam. Nu e prima avarie la Cvoda.Mai acum un an doi au uitat o schela in reactor si au sifonat tubingul de la reactor.Toti au tacut malc si,culmea ironiei,au luat si prime.La Reactoarele de la Cvoda curge cu pile si relatii din gasca pnl,psd de ani de zile.Mai nou de cand a venit noua guvernare au scos firmele private care lucrau cu 60 de lei /ora si au infiintat nuclear serv cu 240 de pilosi de partide care fac servicii si reparatii cu 120 de lei /ora. Si ne intrebam de ce e scumpa energia electrica. Suntem furati si umiliti pe fata de o gasca de lichele care,de 30 de ani, au dus tara la dezastru. Ei se lafaie in lux si bunastare iar prostimea tace si plateste.Ii indopam pe americani cu bani,pe astia care, de juma de veac, umilesc romanii cu vizele . Astia pana nu vor curata tara de bani si resurse nu se vor cara de la noi.

    • Daniela lu Lache, fosta șefă a Nuclearelectrica, a fost numită…
      http://www.pierdere.ro › povesti-cu-deficit › daniela-lu-lache-fosta-sefa-a-nuclearelec…
      2 mar. 2018 · Daniela lu Lache, fost director general al producătorului de energie Nuclearelectrica, a fost numită Giving Head of policy and coordination la …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger