AcasăNewsAvalanșă de amenzi în prima zi a anului. Aproape 2 milioane de...

Avalanșă de amenzi în prima zi a anului. Aproape 2 milioane de lei în doar 24 de ore

amenziAvalanșă de amenzi în prima zi a anului. Aproape 2 milioane de lei în doar 24 de ore

A plouat cu amenzi de Revelion și în prima zi din noul an. Polițiștii și jandarmii au acordat peste 5000 de amenzi în valoare de aproape 2 milioane de lei.

Foarte multe nereguli au legătură cu nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat bilanțul după prima zi a anului.

„Ne regăsim la începutul acestui an fără evenimente deosebite şi mulţumim cetăţenilor pentru responsabilitatea cu care au înţeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ţinând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a afirmat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit MAI, la nivel național, în prima zi a anului, angajații ministerului au intervenit la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. În ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenții la situații de urgență.

Statisticile MAI mai arată că în prima zi a anului s-a înregistrat o scădere cu 80% a numărului de infracțiuni comise cu violență în comparație cu începutul anului 2020. Totuși, precizează Dajbog, numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este în creștere față de anul trecut, de la 85 la 143.

De asemenea, la nivel național, personalul MAI a aplicat 5.078 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,9 milioane de lei. Politiștii rutieri au reținut 225 de permise de conducere și au retras 42 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au efectuat controale la sânge

De asemenea, angajaţi MAI au continuat în prima zi a anului acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acţionând alături de reprezentanţi ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Efectivele MAI au desfăşurat trei misiuni de însoţire şi asigurare a transporturilor vaccinului împotriva COVID-19. De asemenea, au fost desfăşurate peste 1.100 de acţiuni punctuale de control în întreaga ţară vizând modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară.

Astfel, au fost verificaţi aproximativ 2.500 de operatori economici, 107 operatori transport persoane şi aproape 6.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 2.000 de restaurante, terase, fastfood-uri. Totodată, au fost verificate peste 64.000 de persoane.

„În prima zi a anului, au fost aplicate aproape 2.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 684 de mii de lei: peste 2.000 de sancţiuni s-au aplicat pentru nepurtarea măştii de protecţie, 586 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie, 36 pentru nerespectarea distanţării fizice şi 19 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea”, a mai spus Monica Dajbog.

author avatar
Andreea Vlad
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger