AcasăNewsUPDATE Autostrada Soarelui, redeschisa. VEZI lista drumurilor pe care nu se circula!

UPDATE Autostrada Soarelui, redeschisa. VEZI lista drumurilor pe care nu se circula!

(foto: prinbrasov.com)

UPDATE 2 Circulatia era intrerupta, la 15:30, pe DN22 Ramnicu Sarat – Braila; DN2C Costesti – Slobozia; DN23B Maicanesti – Codresti, in judetul Vrancea, potrivit Infotrafic. De asemenea, pe DN22F Izvoarele – Nalbant, in judetul Tulcea, traficul a fost reluat pentru autovehiculele cu masa totala mai mica de 7,5 tone, incepand cu ora 14:00. Pe DN5 Bucuresti – Giurgiu restrictia pentru traficul greu a fost ridicata, iar pe A1 Bucuresti – Pitesti se circula in conditii de iarna.

UPDATE. Circulatia a fost redeschisa, de la ora 13.00, pe autostrada A2, pe tronsonul Bucuresti – Lehliu, traficul fiind in continuare intrerupt pe DN22 si DN2C, in judetul Buzau, pe DN22F, in judetul Tulcea, si DN23B, in judetul Vrancea.

Din cauza viscolului si a zapezii, joi dimineata circulatia era intrerupta pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Lehliu – Fundulea, dar si pe mai multe drumuri nationale.

(foto: prinbrasov.com)

Astfel, potrivit Infotrafic, joi la ora 11.30 traficul rutier era intrerupt pe urmatoarele drumuri: Autostrada A2 pe tronsonul Lehliu – Fundulea (zapada, viscol, vizibilitate extrem de redusa); DN22 Ramnicu Sarat – Braila; DN22F Izvoarele – Nalbant, in judetul Tulcea si DN23B Maicanesti – Codresti, in judetul Vrancea.

De asemenea, din cauza conditiilor meteo, pentru a se evita blocajele rutiere, dar si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, au fost impuse urmatoarele restrictii pentru traficul greu, dupa cum urmeaza:

  • pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, pe DN2C Costesti – Padina si pe DN2B Buzau – Braila;
  • pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, pe DN2(E85) Bucuresti – Buzau si pe DN5 Bucuresti – Giurgiu.

Totodata, soferii sunt informati ca pe A1 Bucuresti – Pitesti pe carosabil s-a format gheata intre km 49 si 86, iar stratul de zapada masoara intre 1 si 2 centimetri.

Joi, specialistii ANM au emis o atentionare Cod galben de ninsori, valabila in intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 20:00. Potrivit atentionarii, ninsorile vor cuprinde treptat toate regiunile tarii, iar vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Cod galben de ninsori si viscol in toata tara, de vineri pana duminica seara

Politistii de la Rutiera le recomanda soferilor sa nu plece cu masina inainte de a se interesa de starea drumurilor de pe traseul pe care il au de parcurs. De asemenea, sunt sfatuiti sa aiba autoturismul echipat pentru conditiile meteo (sa aiba cauciucuri de iarna, combustibil suficient, lopata, sac cu nisip, etc.). Mai mult, in cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, conducatorii auto sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Totodata, soferilor le este reamintita obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

340 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger