AcasăNewsUPDATE Autostrada A2 Bucuresti – Fetesti si mai multe drumuri nationale, inchise...

UPDATE Autostrada A2 Bucuresti – Fetesti si mai multe drumuri nationale, inchise vineri. VEZI lista!

Vremea, 30 noiembrie. S-a emis COD GALBEN de ninsori! Și Capitala se află sub avertizare!

UPDATE 2 A fost deschisa circulatia pe DN 2L Tisita – Satu Nou si DN 2M Focsani – Odobesti – Andreiasu de Jos, pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone.

UPDATE 1 Circulatia pe Centura Bucurestiului a fost redeschisa, potrivit CNADNR. De asemenea, sunt impuse restrictii de tonaj pe mai multe drumuri nationale: pentru traficul greu, peste 3,5 tone, pe DN41 Chirnogi – Cascioarele; pentru traficul greu, peste 7,5 tone: -DN10 Buzau – intorsura Buzaului (CV); -DN2D Ojdula (CV) – Focsani; -DN11A Podu Turcului (BC) – limita judet Vaslui; -DN5B Ghimpati (GR) – Giurgiu; -DN5C Giurgiu – Gaujani (GR); -DN3A Lehliu-Gara (CL) – Drajna (CL); -DN31 Calarasi – Oltenita; -DN4 Bucuresti – Oltenita;-DN3 Bucuresti – Lehliu-Gara (CL).

Poleiul, zapada si viscolul continua sa ingreuneze circulatia pe soselele din tara. Vineri dimineata traficul rutier era intrerupt pe 16 drumuri nationale si pe Autostrada A2 Bucuresti – Fetesti. De asemenea, s-a inchis circulatia rutiera pe DN Centura Bucuresti, intre intersectiile cu DN5 si DN6, pe timpul deszapezirii caii ferate paralele.

(foto: guraialomitei.com)

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, vineri la ora 7.30, circulatia vehiculelor era intrerupta din cauza conditiilor meteo nefavorabile (polei, zapada si viscol) pe urmatoarele artere: Autostrada A2 – segmentul Bucuresti – Fetesti; in judetul Braila – DN22 Braila – Gradistea; DN23 Braila – Olaneasca; in judetul Buzau – DN2C Costesti – Padina; DN22 Ramnicu Sarat – Braila; in judetul Calarasi – DN3 Calarasi – Lehliu-Gara; in judetul Galati – DN24D Cuca – Varlezi; in judetul Ialomita – DN1D Urziceni – Albesti-Paleologu; DN2C Tovarasia – Slobozia; DN21A Tandarei – Baraganu; in judetul Prahova – DN1D Albesti Paleologu – Urziceni; in judetul Teleorman – DN65A Rosiori de Vede – Turnu Magurele; DN65E Rosiori de Vede – Furculesti; in judetul Vrancea – DN2M Focsani – Odobesti; DN2N Bogza – Dumbraveni – Jitia; DN23A Gologanu – Ciorasti; DN23B Maicanesti – Ciorasti; DN2R Jitia – Vintileasca; DN23 Focsani – limita jud. Braila; DN2L Tisita – Satu Nou – Panciu.

Exista drumuri nationale pe care sunt mai multe segmente cu circulatia auto intrerupta: DN22 – in judetele Braila si Buzau; DN23 – in judetele Braila si Vrancea; DN2C – in judetele Buzau si Ialomita; DN1D – in judetele Ialomita si Prahova.

De asemenea, soferii sunt informati ca incepand cu ora 8:25, in judetul Ilfov, traficul rutier DN Centura Bucuresti s-a inchis intre intersectiile cu DN5 si DN6, pe timpul deszapezirii caii ferate paralele, potrivit sursei citate.

Cod galben de ger in toata tara, pana duminica

Vremea continua sa fie deosebit de rece in toata tara. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ger, valabila pana duminica dimineata. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca in aceasta perioada, in special in cursul noptilor si al diminetilor, va fi ger. Temperaturile minime vor fi in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime din timpul zilei vor fi negative.

Recomandari pentru soferi

Date fiind conditiile meteo nefavorabile, conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferilor le este recomandat sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.). De asemenea, trebuie luat in calcul si riscul inzapezirii, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si un telefon mobil cu adaptor la priza auto.

In cazul in care se constata ca stratul de zapada ingreuneaza din ce in ce mai mult circulatia, este indicat ca soferii sa-si continue drumul pana in cea mai apropiata localitate, unde pot gasi adapost. Autovehiculul trebuie oprit in afara carosabilului, pentru a nu impiedica interventia utilajelor de deszapezire.

Totodata, oamenii legii le amintesc conducatorilor de vehicule ca au obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

1.393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger