AcasăNewsAutoritățile strâng lațul din nou. Ne așteaptă restricții mai aspre!

Autoritățile strâng lațul din nou. Ne așteaptă restricții mai aspre!

restrictiiAutoritățile strâng lațul din nou. Ne așteaptă restricții mai aspre!

România se află din nou pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul de infectări cu Covid-19. Timișoara se află în carantină, având o rată a infectărilor de aproape 6 la mie, în timp ce Capitala a intrat vineri în scenariul roșu, cu o rată de peste 3 la mia de locuitori.

Surse guvernamentale susțin că autoritățile iau în calcul să modifice restricțiile care sunt acum în vigoare pentru starea de alertă. Astfel, declarația pe propria răspundere ar putea fi din nou necesară pentru cei care ies din casă după ora 22.00. În prezent, circulația în afara locuinței este interzisă începând cu ora 23.00.

De asemenea, terasele și barurile ar putea fi închise de la ora 22.00, și nu la ora 23.00, cum este în prezent. Guvernul analizează și posibilitatea de reduce capacitatea de cazare la unitățile turistice la 50 %, deoarece aceste cazări ar putea fi una dintre sursele de infectare în masă cu Covid-19, spun sursele citate de Digi 24.

Oficialii sunt de părere că românii nu mai respectă regulile principale de protecție împotriva Covid-19 atunci când sunt în vacanțe, astfel că se dorește restricționarea capacității de cazare într-o unitate turistică.

De altfel, premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se poate veni cu noi măsuri, dar deocamdată sunt implementate cele existente. „Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a spus premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

author avatar
Andreea Vlad
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger