AcasăNewsAutoritățile, în război cu traficul. Începe numărătoarea mașinilor

Autoritățile, în război cu traficul. Începe numărătoarea mașinilor

Recenzorii nu vor avea voie să numere căruțele de pe drumurile naționale și europene

Mii de angajați de la CNAIR și secțiile de drumuri naționale vor ieși pe autostrăzi, drumuri europene, naționale, județene și comunale la numărat de mașini. Autoritățile vor să afle, o dată la 5 ani, cum a evoluat traficul și care sunt punctele cele mai solicitate.

Recenzorii nu vor avea voie să numere căruțele de pe drumurile naționale și europene

Ministerul Transporturilor a pregătit ordinal cu instrucțiunile pentru desfășurarea recensământului autovehiculelor și vehiculelor care aglomerează drumurile din România. Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la  cinci ani, şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din ţara noastră şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia, susțin autoritățile. ”Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere se face pe baza metodei specifice de investigare a traficului din ţara noastră, care are în vedere şi recomandările Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Înregistrarea circulaţiei se realizează, în scopul determinării cât mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa. Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de:  întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi elaborarea de studii pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului”, se arată în ordinul ministrului Transporturilor.

La inventariere vor intra și trotinetele electrice

Un element de noutate în recensământul mașinilor și vehiculelor este introducerea trotinetelor electrice, care vor fi numărate alături de biciclete, motociclete și scutere. Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri publice se va face atât automat, cât și manual. În metoda automată se vor utiliza contori de trafic care acoperă circa 45% din reţeaua de drumuri naţionale. Înregistrările manuale de circulaţie se vor face pe baza unui plan de sondaj, care acoperă reţeaua de drumuri publice interurbane cuprinsă în recensământ, cu posturi fixe în care vor fi amplasați recenzorii. Pentru aceștia au fost prevăzute măsuri speciale de protecție împotriva soarelui și a intemperiilor, prin montarea unor gherete pe marginea drumurilor. Recensământul se va desfășura efectiv în zilele de 13 și 28 aprilie, 6 și 9 mai, 26 iulie, 4 și 8 august, 2 și 15 octombrie și 1 noimebrie de anul viitor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
417 afisari

1 COMENTARIU

  1. CNAIR acel departament de EXCROCI,de IRESPONSABILI ,de IDIOTI,de IMPOTENTI care pentru asi umple conturile au tergiversat modernizarea infrastructurii de transport in Romania a bagat de seama ca in Romania ca sa strabati tara de la un capat la altul iti trebuie zile !!,mai mult decat acum 100 de ani !!,isi cauta de lucru ,vor sa numere !!,mai imbecililor aveti camere de luat vederi ,aveti sisteme moderne de supraveghere trafic ,puteti vedea in orce minut oriunde cine a trecut ,puneti SCULELE SA LUCREZE sunt mai sigure si nu cer diurna ,bani de deplasre,de cazare,nu obosesc,stiu sa numere !!,nu mint !!!!!.
    De ce asteptati pina la anul ??
    LA MUNCA LEPRELOR.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger