AcasăNewsAutoritățile dintr-o țară grav afetată de COVID-19 impun noi restricții dure: Purtarea...

Autoritățile dintr-o țară grav afetată de COVID-19 impun noi restricții dure: Purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise iar la masă pot sta doar 2 persoane

Autoritățile dintr-o țară grav afetată de COVID-19 impun noi restricții dure: Purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise iar la masă pot sta doar 2 persoaneAutoritățile dintr-o țară grav afetată de COVID-19 impun noi restricții dure: Purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile deschise iar la masă pot sta doar 2 persoane

Într-una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus autoritățile au decis impunerea unor restricții dure cu scopul de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Printre măsuri se numără purtarea măștii de protecție chiar și în aer liber, precum și limita de două persoane la mesele din localuri.

Autoritățile din Hong Kong au decis impunerea celei de-a treia runde de restricții după ce regiunea a raportat 128 de infectări în ultimele 24 de ore și niciun deces.

Limita de persoane la aceeași masă – 2

Noua restricții impusă de autorități prevede ca la aceeași masă de la terase, restaurante sau alte adunări publice să nu stea mai mult de două persoane, dacă acestea nu fac parte din aceeași familie, potrivit Bloomberg.

Autoritățile au decis să ia aceste măsuri deoarece numărul de infectări raportate într-un interval de 24 de ore nu scade.

„Situația epidemică din Hong Kong rămâne severă”, a anunțat doctorul Chui Tak-Yi, subsecretar în domeniul sănătății și a alimentelor.

în plus, în Hong Kong rămân în vigoare și alte restricții impuse anterior: sălile de sport, piscinele, barurile și saloanele de înfrumusețare rămân închise.

Până în prezent, regiunea a raportat aproximativ 2.800 de îmbolnăviri, la o populație de aproximativ 7 milioane și jumătate de cetățeni.

În schimb, în România, în ultimele zile au fost raportate peste 1.000 de noi cazuri COVID iar Bucureștiul s-a clasat în primele locuri, având chiar și câte peste 100 de noi infectări într-o singură zi, la o populație de aproximativ 2 milioane de locuitori.

De exemplu, pe 27 iulie au fost raporte alte 167 de infectări.

Până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.104 de noi infectări cu SARS-CoV-2 și au fost reconfirmate 258 de infectări

25.794 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.440 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În această situație, în România terasele, piscinile și sălile de sport rămân deschise, în timp de litoralul este plin.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger