AcasăNewsAutoritatile chineze au confirmat prezenta a sute de tone de cianuri

Autoritatile chineze au confirmat prezenta a sute de tone de cianuri

Dupa ravagiile deflagratiilor, locuitorii din Tianjin se tem de efectele substantelor toxice

Oficialitatile au confirmat rumorile despre contaminarea cu substante toxice ca urmare a deflagratiilor in serie care au devastat portul Tianjin, saptamana trecuta. Armata chineza a anuntat, ieri, ca sute de tone de cianuri extrem de toxice se aflau in depozitele din Tianjin.

Dupa ravagiile deflagratiilor, locuitorii din Tianjin se tem de efectele substantelor toxice

Potrivit unui ultim bilant, 112 persoane si-au pierdut viata in seria catastrofala de explozii de miercuri. Peste 100 de persoane, intre care 85 de pompieri, sunt date disparute insa autoritatile au explicat ca acestia ar putea figura printre cele 88 de cadavre care nu au fost inca identificate. Agentia  China Noua a informat ca, sambata, noi explozii urmate de incendii au avut loc in Tianjin. Generalul Shi Luze, seful Statului Major al regiunii militare din Beijing, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca cianurile au fost identificate in doua locatii unde au avut loc deflagratiile. ”Potrivit unor estimari preliminare, cantitatea a fost de mai multe sute de tone”, a spus Luze, noteaza AFP.

Un produs ”rapid fatal”

Generalul chinez nu a precizat despre ce tip de cianuri este vorba insa media chineza a evocat prezenta a 700 de tone de cianura de sodiu. Acest compus, care se prezinta sub forma de pudra cristalina, poate, in anumite conditii, sa elibereze cianura de hidrogen, un gaz asfixiant extrem de toxic, care actioneaza asupra capacitatii organismului uman de a utiliza oxigenul si poate fi ”rapid fatal”, potrivit Centrului american pentru controlul maladiilor. Autoritatile chineze au trimis la fata locului specialisti care lucreaza pentru fabricantii acestor produse periculoase, care au utilizat apa oxigenata in tentativa de a neutraliza cianurile. O echipa de 217 militari specializati in arme nucleare, bacteriologice si chimice a fost in egala masura, desfasurata in portul Tianjin. Oficialii au dat asigurari locuitorilor din Tianjin ca, in ciuda prezentei unor nivele anormale a anumitor poluanti, aerul din oras este ”respirabil”. Ceea ce nu a impiedicat agentia China Noua sa difuzeze o informatie potrivit careia densitatea de cianuri in apele uzate era, joi, de 10,9 ori mai mare fata de nivelul normal.

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger