AcasăNewsAutoritati locale suedeze, in vizita la Busteni

Autoritati locale suedeze, in vizita la Busteni

O delegatie reprezentand autoritati locale din Suedia, membre ale Asociatiei Suedeze a Autoritatilor Locale si Regiunilor, coordonata de Ulf Olsson, primarul orasului Boras, a efectuat la sfarsitul saptamanii trecute o vizita la Busteni.

Oficialii suedezi si-au manifestat interesul de a avea intrevederi cu reprezentanti ai Parlamentului, Guvernului si ai administratiei publice locale din Romania, cu scopul de a se informa asupra cetatenilor romani aflati in situatii sociale vulnerabile, in special a persoanelor de etnie rroma, precum si asupra masurilor luate de reprezentantii  guvernului si de autoritatile administratiilor publice locale in ceea ce priveste incluziunea sociala a acestora.

Toti cei 14 oficiali suedezi: primari ai celor mai importante orase, presedinti ai consiliilor regionale, precum si vicepresedintele Asociatiei Autoritatilor Locale si Regiunilor din Suedia, au fost intampinati, potrivit traditiei, cu paine si sare. Emanoil Savin, primarul orasului Busteni, a oferit doamnelor prezente cate un buchet de flori tricolor.

Printre temele de lucru a fost prezentat si rolul pe care il au autoritatile statului si administratiile publice locale din Romania in procesul de incluziune sociala a persoanelor defavorizate si in stare de saracie si imbunatatirea cadrului legislativ care sa vizeze incluziunea sociala, dar si utilizarea fondurilor europene si nationale pentru atingerea acestui obiectiv.

Cu acest prilej, au fost vizitate cele doua blocuri de locuinte sociale construite pentru persoanele de etnie rroma din Busteni.

La finalul intalnirii, primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a precizat urmatoarele: ”In cadrul intalnirii de astazi au fost dezbatute problemele reale ale cetatenilor de etnie roma si am convingerea ca, impreuna cu reprezentantii Asociatiei Autoritatilor Locale si Regiunilor din Suedia, cu Guvernul Romaniei, se vor pune bazele unor proiecte care vizeaza problemele acestora.(…) Cu siguranta, vom reusi impreuna sa implementam aceste proiecte, sa le promovam si sa reusim sa integram cetatinii aflati in situatii sociale vulnerabile. Pe plan local, in parteneriat cu MDRAP, am construit doua blocuri pentru romi, intr-o zona foarte frumoasa a orasului Busteni, reusind astfel sa integram 32 de familii. Felicit delegatia suedeza pentru initiativa luata si pentru implicarea activa in procesul de incluziune sociala.”

author avatar
eNational
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger