AcasăNewsAutobuzul minune din China, o mare teapa

Autobuzul minune din China, o mare teapa

Ideea unui mega-autobuz capabil sa transporte sute de oameni a aparut prima data in 2010, insa nimeni nu s-a apucat de lucru. Chinezii au vorbit despre asta prin mai, iar de curand tocmai ce au testat in trafic prototipul.

Au existat destule voci care considerat proiectul unul nefezabil, insa asta pare a fi cea mai mica problema dintre toate. Dezvoltatorii au alte griji decat opinia publica: cateva ziare din Beijing si Shanghai au acuzat compania producatoare ca la mijloc nu este altceva decat o teapa cu bani publici!

Culmea, in orasul Qinhuangdao, autoritatile locale nu au fost informate cu privire la acest test al mega-autobuzului, dupa cum scrie „People’s Daily”. Din cate se pare, a fost vorba despre un test cerut exclusiv de compania producatoare, care a dorit sa vada cum se descurca in trafic „monstrul” de 54 de metri. Esec total, a dat chix dupa numai 300 de metri! Ziaristii chinezi se intreaba cum oare va putea schimba directia de mers acest autobuz si daca va circula si pe poduri, tinand cont de masivitatea lui (8 metri latime, 5 metri inaltime!). Nu in ultimul rand, fiindca se deplaseaza pe sine, vorbim mai degraba despre un tren decat de un autobuz.

„Global Times” scrie ca afacerea mega-autobuzului este de fapt o escrocherie pusa la cale de un grup de experti in inginerii financiare. In realitate, nu se urmareste decat obtinerea unor mari sume de bani din partea autoritatilor locale. Speriati de posibilitatea ca Partidul Comunist sa ancheteze povestea, primarii din Qinhuangdao si Shanghai neaga ca ar fi comandat asemenea autobuze.

author avatar
National
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger