AcasăNewsAustriecii, revoltați după împușcarea ursului din Covasna: „Vânătoarea de trofee trebuie să...

Austriecii, revoltați după împușcarea ursului din Covasna: „Vânătoarea de trofee trebuie să fie interzisă”. Cât a plătit prințul să-l ucidă pe Arthur?

printulAustriecii, revoltați după împușcarea ursului din Covasna: „Vânătoarea de trofee trebuie să fie interzisă”. Cât a plătit prințul să-l ucidă pe Arthur?

„Prinț din Liechtenstein acuzat că a împușcat cel mai mare urs din România”, este titlul folosit de junaliștii britanici de la The Guardian, care au prezentat cazul ursului Arthur ucis într-o zonă protejată din Carpați.

Grupurile ecologiste Agent Green din România și ONG-ul austriac VGT l-au acuzat pe prințul Emanuel von und zu Leichtenstein că a ucis animalul pe 13 martie. Articolul din The Guardian cuprinde informația că prețul partidei de vânătoare a fost de 7.000 de euro, potrivit informațiilor furnizate de agenția Associated Press.

Potrivit ONG-urilor, prințul, care este rezident în Riegersburg, în Austria, primise un permis de vânătoare de patru zile de la Ministerul Mediului din România pentru a împușca o ursoaică care provocase pagube serioase fermelor din Ojdula.

„În realitate, prințul nu a ucis ursul problemă, ci un exemplar care trăia în inima pădurii și nu se apropiase niciodată de localități”, susțin ONG-urile. „Ursul pe nume Arthur a fost observat de mulți ani de către Agent Green și era cunoscut ca un exemplar sălbatic care nu era obișnuit cu prezența omului și cu sursele de hrană oferite de el”. Gabriel Păun, președintele Agent Green, a spus că Arthur avea 17 ani și era cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare din Uniunea Europeană.

Vânătoarea de trofee, scoasă în afara legii

Urșii bruni sunt o specie protejată prin lege, iar România a interzis vânătoarea de trofee în 2016. Cu toate acestea, autoritățile au acordat derogări în cazul urșilor care au cauzat pagube grave sau au amenințat oamenii.

Ann-Kathrin Freude, coordonatorul campaniei VGT, a declarat: „Vânătoarea de trofee trebuie să fie interzisă [fără excepții]. În caz contrar, conflictele se vor intensifica și speciile vor fi puse în pericol, așa cum sa întâmplat în cea mai mare parte a Europei. Este o rușine pentru Austria că prințul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest urs frumos.”

Associated Press nu a avut succes în tentativa de a-l contacta pe prinț, singurii care au discutat cu el fiind jurnaliștii de la ziarul elvețian Blick. Dar, prințul Emanuel evită să facă vreun comentariu pe această temă.

Ursul, surprins de camerele de monitorizare

Una dintre cele mai active asociaţii care monitorizează carnivorele mari şi fauna sălbatică, ACDB, a postat joi dimineaţă pe pagina de Facebook imagini cu un urs filmat cu camerele de monitorizare în zona Ojdula, aproape de graniţa cu judeţul Vrancea.

„Poate ca el este ARTHUR! Acest urs a fost filmat de camerele ACDB de monitorizare a faunei sălbatice la o mică distanţă de fondul de vânătoare Ojdula, locul în care ursul Arthur a fost împuşcat! Studiile noastre făcute în cadrul proiectelor de conservare a carnivorelor mari arătă ca teritoriile folosite de urşi sunt mult mai mari (peste 100 000 ha) ceea ce înseamnă că acel exemplar acoperea uşor întregul areal al Munţilor Vrancei!

Acum nu ne rămâne decât să sperăm că acest urs filmat de noi nu este Arthur şi că îl vom regăsi pe una din camerele noastre de monitorizare a faunei sălbatice din Munţii Vrancei! Până atunci însă cerem Ministerul Mediului să se aplece cu profesionalism asupra sistemului actual de acordare a derogărilor, să modifice şi să schimbe legislaţia neclară care permite astfel de situaţii şi mult mai vehement cerem transparenţizarea sistemului de management a carnivorelor mari şi aplicarea fără întârziere a celor două Planuri Naţionale de Acţiune pentru urs şi lup, care până în prezent au zăcut uitate şi nefolositoare între paginile Monitorului Oficial al României!”, se arată în postarea ACDB.

Ratingul castelului deținut de familia prințului a scăzut drastic

Ratingul castelului Riegerburg, deținut de familia Prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care l-a ucis cel mai mare urs brun din România, a scăzut brusc pe Google Maps. Sute de români au luat cu asalt pagina și au dat recenzii negative, scrie stiripesurse.ro.

Tot mai mulți români indignați contribuie în fiecare minut la discreditarea atracției turistice – 1 stea și un comentariu care să motiveze decizia. „Criminalule”, „Pentru Arthur”, „Rușine, nu suntem de vânzare” – sunt comentariile scrie de români.

author avatar
Andreea Vlad
650 afisari

18 COMENTARII

  1. Cand tara mea e bananiera, nu ma mira ca vin capete mai mult sau mai putin goale, sa faca ce vor aici, de ce , pentru ca l-i se permite

    • Singurul cap gol e al tau, tara nu este bananiera este domeniu princiar atat ca printul nu e din neamul tau. Stii de ce ? Pentru ca nu meritati – nici tu nici neamul.

  2. Pentru inceput Hunting Unlimited pe calculator pe urma niste filmulete pe youtube (incepeti cu Ron Soamer) si pe urma mai discutam ! Poate renuntati la mentalitatea asta de iobagi! Poate nu….

  3. Cauza si efect :pentru inceput Halp Creder TOT PE calculator ,pe urma lanternuta ,dolareii de la Soros ,prostia rezist si apoi pentru rapanosii batrani care te manuesc …sticla cu pisat si linsul clantelor si curul la straini.Skt!

    • Poate inveti sa scrii corect romaneste si apoi sa experimentezi coerenta in gandire : dolareii sunt pentru „onegheuri” diseminatoare a mentalitatii de iobagi nu pentru VANATORI!
      Tine minte : parazitii sunt dauantori nu TROFEE! Nu meriti sa fii vanat!

  4. Cine disemineaza,, mentalitatea de iobagi,,?ONGeurile astea care sug tatza lui Soros si l storc de bani pe nebunul miliardar?ONGeurile astea care deviaza autostrazi pentru ca au gasit o broasca cu burta rosie sau un gugustiuc in cuib pe un copac?Asa disemineaza ele mentalitatea de iobagi , bai curva vanduta ,esti deacord sa ucizi un urs dar nu si un paianjen Du te naibii !De asta tara asta a luat o la vale din cauza unora ca tine vanduti pe 30 de arginti IUDA CE ESTI!

  5. Eu sunt parazit ? Ce fel de exprimare ai ? Mintea ta este intr o ceata densa ,mocirloasa ,efectul ierbii si al pungii cu prenandez

    • Da esti, eu am o exprimarea corecta gramatical si o minte foarte clara. Daca ai fi avut bunul simt sa vezi ce sunt chestiile pe care ti le-am scris ti-ai fi dat seama ca sustin vanatoarea si combat „ongegheurile” care intr-adevar disemnizeaza mentalitatea de iobagi. Omor si paianjenul si broasca cu burta rosie si gugustiucii atat din copac cat si de pe camp insa doar ursul il iau de trofeu. Du-te are cratima si nu frecventez locatia mai ales ca acolo esti deja tu. 30 de arginti? Ieftin tinere iobag, foarte ieftin, dar normal, la ce sa te astepti de la un sclav ca tine? Eu imi vand pielea scump nu pe a ursului din padure. Nu am legatura cu iudeii, curva esti tu fatalaule analfabet, iar tara a luat-o la vale pentru ca este compusa din iobagi idioti ca tine care nu mai sunt in stare sa vaneze tocmai de aceea vaneaza printi de neam straini in ea. Si e firesc sa fie asa. Se numeste ordine naturala. Cauza si efect : Esti slab? IOBAGESTI. Esti puternic? VANEZI.

  6. S-au indignat romanii pe facebook? Mai sa fie! Dar demnitate mai au romanii, daca au avut vreodata? De ce permit sa fie condusi de niste slugi care stau aplecati de sale si ling condurii stapanilor? Care pentru o tinichea si o sapca, vand tara pe taraba?

  7. Ce diferente extreme intre calitatea nobiliara a lui Cearli ce lupta pt natura si acest print vanator. E exact diferenta de calitate nobiliara intre Mihai Viteazul si principele Sigismund Bathory, cand invitat la turnir principele Mihai si-a indoit lancea pt a nu-l rani mortal. Nu mai traim in ev mediu sa te mandresti cu vanat.
    Ce frumos daca venea printul tragea cu morfina facea poze cu Artur apoi se bucura de viata lui, eliberandu-l… Cam asta e prinț… Probabil ca printul trebuia sa inceapa cu Print si Cersator celebrul roman al lui Mark Twain.

  8. Eu nu vreu sa fiu mai putin nobiliar decat un print si vreau sa-i dedic o poezie, care probabil ca o sa-l mai maturizeze un pic.

    Cantec Soptit
    de Zaharia Stancu

    Odată am ucis o vrabie,
    Am tras cu praştia-n ea şi am lovit-o.
    Pe urmă, o zi
    Şi-o noapte întreagă
    Am tot plâns-o şi am tot jelit-o.

    Nu m-a bătut mama, nu m-a certat,
    În mână ţineam o bucată de pâine.
    Degeaba, mi-a spus,
    Degeaba, mai plângi,
    Ce-ai omorât, omorât rămâne!

    Mai târziu, am crescut flăcăiandru
    Şi m-am îndrăgostit nebuneşte de-o fată,
    Dar nu ştiu de ce
    Într-o zi a murit
    Şi-n altă zi a fost îngropată.

    Demult nu mai trag cu praştia-n vrăbii,
    Demult nu mai merg la nici o-ngropare.
    Când soarele-apune
    După niste măguri
    Şi răsare în flăcări din mare.

  9. de acord cu bonus si taierea padurilor interzisa ca e habitatul arthurilor !!!!!!!!daca tot marseaza europa pe ecologism feroce nu cred astia ca taierea padurilor virgine din Romania e un sacrilegiu???????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger