AcasăNewsAustriecii vor să vândă OMV Petrom! Mutarea pe care o pregătește Viena,...

Austriecii vor să vândă OMV Petrom! Mutarea pe care o pregătește Viena, în plină criză energetică

PetromAustriecii renunță la OMV Petrom?! Mutarea gândită de guvernul de la Viena, în plină criză energetică

Petrom poate trece sub controlul unui consorţiu norvegian, o mutare uimitoare în plină criză energetică. Potrivit relatărilor din presa austriacă, Guvernul de la Viena ar fi dispus să sacrifice OMV pentru a-şi asigura independenţa faţă de gazul rusesc.

Este mutarea momentului în plină criză energetică. Petrom poate trece sub controlul norvegienilor. Potrivit relatărilor din presa austriacă, Guvernul de la Viena ar fi dispus să sacrifice OMV pentru a-şi asigura independenţa faţă de gazul rusesc.

OMV Petrom, controlată de un consorţiu norvegian

Petrom, cea mai importantă companie de petrol şi gaze din România, poate trece sub controlul unui consorţiu norvegian, care doreşte să preia nu numai 31,5% din acţiunile principalului acţionar al companiei româneşti, OMV, cât a anunţat în urmă cu o lună Trend, ci un pachet de control de cel puţin 51%, susţine presa austriacă, citată de Profit.ro.

Pentru a scăpa de dependenţa de gazele ruseşti, guvernul austriac ar fi extrem de interesat în realizarea tranzacţiei. Aceste informații au fost dezvăluite de Kurier şi Der Standard.

O eventuală preluare de către norvegieni a pachetului majoritar în business-ul de dezvoltare şi producţie hidrocarburi al OMV ar putea fi benefică şi pentru exploatarea Neptun Deep.

Consorțiul trebuie să furnizeze gaze Austriei

Spre deosebire de OMV, care, deşi mai deţine participaţii în proiecte offshore de mare adâncime, nu este operator în niciunul dintre acestea, companiile norvegiene au know how-ul necesar dezvoltării unor astfel de zăcăminte.

Pentru a-i convinge pe oficialii vienezi, consorţiul norvegian s-a oferit să garanteze furnizarea a peste 80% din necesarul de consum anual de gaze al Austriei, şi anume 75 TWh. În prezent, consumul anual de gaze al Austriei se ridică la aproximativ 90 TWh.

author avatar
Andreea Vlad
1.197 afisari

2 COMENTARII

  1. NOI TREBUIE SĂ-I „MULȚUMIM” ȚĂGOINERULUI NĂSCASE, NU, CĂ NU MAI AVEM PETROLUL NOSTRU. ȘI, MIORITICII, ÎN LOC SĂ-L EXECUTE, ÎI DAU PENSIE SPECIALĂ.

    PĂI UITE DE CE NU MAI TREBUIE SĂ FIINȚEZE RRRUMÂNISTANUL CA STAT!!!

  2. Privatizarea Petrom a fost o magarie total ilegala,cu incalcareaConstitutiei…dar nimeni nu zice nimic,cainii sunt mici si ursul e prea mare
    Sa traiti bine…ha ha ha stupid people

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger