AcasăNewsAustria vrea sa trimita migrantii in Albania

Austria vrea sa trimita migrantii in Albania

Premierul conservator Sebastian Kurz care guverneaza cu extrema dreapta, a facut din politica migratorie restrictiva o prioritate

Austria lucreaza impreuna cu cateva state membre ale Uniunii Europene (UE) asupra infiintarii unor centre pentru primirea de migranti in afara Uniunii, „pentru a gazdui si oferi protectie, insa nu o viata mai buna”, a anuntat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Premierul conservator Sebastian Kurz care guverneaza cu extrema dreapta a facut din politica migratorie restrictiva o prioritate

Seful guvernului a confirmat pentru televiziunea publica ORF existenta unui astfel de proiect. ”Eforturi sunt in curs pentru a infiinta in afara Europei centre de protectie”, a spus Kurz, conservator care guverneaza impreuna cu extrema dreapta. El nu a precizat cui vor fi destinate aceste centre dar omologul sau danez Lars Lokke Rasmusen a declarat saptamana trecuta ca discuta cu anumite tari, printre care Austria, cu privire la infiintarea de „centre comune” destinate migrantilor care nu pot pretinde la azil in UE sau care au fost respinsi. „Este un proiect asupra caruia lucram cu un numar mic de state, intr-un mod foarte confidential (…) pentru a-i spori fezabilitatea”, a adaugat Kurz. Printre tarile susceptibile sa gazduiasca aceste centre, numele Albaniei ai fost vehiculat de presa austriaca. „Vom vedea”, a raspuns marti seara cancelarul austriac.
Colectiv, tarile din UE se afla in impas pentru deblocarea reformei sistemului de azil european, impotmolita de doi ani de zile, intr-un climat politic impovarat de sosirea la putere a unui guvern populist in Italia.Pe de alta parte pentru urmatorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeana a propus cvasi-triplarea finantarii pentru migratie si gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde euro, cat era pachetul financiar alocat acestui domeniu in perioada precedenta, la 34,9 miliarde euro.Propunerea Comisiei prevede instrumente de finantare mai flexibile pentru a aborda aparitia unor evenimente migratorii neprevazute si consacra protectia frontierelor ca o componenta centrala a noului buget. Va fi instituit un nou fond separat destinat gestionarii integrate a frontierelor, iar Agentia Europeana pentru Politia de Frontiera si Garda de Coasta va fi consolidata in continuare prin constituirea unei noi rezerve permanente de aproximativ 10.000 de politisti de frontiera. Noul fond pentru frontiere va ajuta, de asemenea, statele membre sa efectueze controale vamale prin finantarea achizitionarii de echipamente de control vamal.

author avatar
Tudor Borcea
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger