AcasăNewsAustria si Ungaria isi implica armatele in criza refugiatilor sirieni

Austria si Ungaria isi implica armatele in criza refugiatilor sirieni

Ministerul austriac al Apararii a anuntat ca va mobiliza sute de militari pentru a ajuta autoritatile din Austria, care sunt, se pare, depasite de valul de imigranti sirieni veniti din tarile vecine.

La randul sau, Ungaria a anuntat ca-si va mobiliza o parte a armatei sale la granita cu Serbia, pentru a tine sub control afluxul imens de refugiati.

Potrivit conducerii Ministerului Apararii din Austria, armata va trimite 500 de militari si chiar mai multi daca este necesar, avand in vedere si o suplimentare a personalului care se ocupa de trierea imigrantilor.

Principalul centru austriac de triere a refugiatilor de la Traiskirchen, situat la sud de Viena, este supraaglomerat, sute de persoane fiind obligate sa doarma sub cerul liber.

Militarii urmeaza sa ajute la transportarea oamenilor si unor echipamente, la construirea unor adaposturi si la furnizarea hranei. Conform ministrului de Interne al  Austriei, Johanna Mikl-Leitner, trimiterea militarilor austrieci la granita se are in vedere doar ca ultima optiune si doar daca situatia va scapa total de sub control.

Ungaria a luat deja aceasta decizie si va militariza paza granitei cu Serbia. Aceasta frontiera a fost utilizata in ultimele trei zile cu predilectie de catre refugiati, care au sosit in numar de peste 2.000 pe zi in tara vecina. Numarul cererilor de azil depuse in Austria a depasit 28.300, iar in Ungaria, peste 100.000.

Germania renunta la expulzari

Comisia Europeana a salutat actul de solidaritate comunitara intreprins de Germania, care a decis sa nu-i mai retrimita pe refugiatii sirieni in tarile prin care au ajuns pe teritoriul german. Conform reprezentantilor Comisiei Europene, decizia Germaniei este singulara in randul statelor membre UE si reprezinta o recunoasterea a faptului ca statele membre situate la frontierele UE nu pot fi lasate sa gestioneze singure afluxul imens de imigranti.

author avatar
Arpad Dobre
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger