AcasăNewsAustralia, lovita de ciclonul Ita: Rafale de peste 200 km/ora (VIDEO)

Australia, lovita de ciclonul Ita: Rafale de peste 200 km/ora (VIDEO)

Autoritatile australiene sunt in alerta, odata ce Ita a atins, vineri seara, coasta de nord-est a Australiei. Mii de oameni au fost evacuati din calea furiei naturii.

Meteorologii citati de presa locala au anuntat ca vantul deosebit de puternic ar putea atinge si 230 km/h, ca urmare sunt asteptate pagube materiale majore. Zeci de mii de australieni au fost obligati sa-si paraseasca locuintele si sa caute adapost in zone mai ferite de intemperii, sau in adaposturile construite sa reziste unui ciclon de categoria trei. Din fericire, pana acum nu au fost anuntate victime.

[youtube]cmIehzo9R4s[/youtube]

Din imaginile surprinse de martori, se vede cum precipitatiile si intensificarile vantului pun stapanire pe orasele australiene.

[youtube]Ck8a6cYxIq8[/youtube]

Conform previziunilor specialistilor citati de televiziunile australiene, Ita se indreapta catre sud. Autoritatile monitorizeaza permanent situatia, pentru ca se astepta ca vantul puternic si ploile abundente sa provoace inundatii, dar si sa aduca la intreruperea alimentarii cu energie electrica, dar si sa afecteze liniile de telefonie.

In urma cu trei ani, Australia a mai fost lovita de un ciclon, Yasi, care a facut dezastru in  Queensland, din cauza rafalelor de pana la 170 km/h, care au distrus totul in cale.

[youtube]JYsGvlseWA8[/youtube]

Foto: captura youtube

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger