AcasăNewsAustralia ia măsuri foarte dure: rupe orice legătură cu India! Pedepse incredibile...

Australia ia măsuri foarte dure: rupe orice legătură cu India! Pedepse incredibile pentru cei care se întorc de acolo!

covidulAustralia ia măsuri foarte dure: rupe orice legătură cu India! Pedepse incredibile pentru cei care se întorc de acolo!

Autorităţile australiene se tem atât de mult de noua tulpină de coronavirus, din India, încât sunt dispuse să-şi bage cetăţenii la închisoare, dacă se întorc de acolo.

Astfel, australienii care se întorc acasă din India primesc până la cinci ani de închisoare şi amenzi. Măsura a suscitat dezbateri aprige pe continent, mai multe organizații ale societății civile reclamând o măsură discriminatorie la adresa propriilor cetățeni.

De ce a luat Australia această decizie?

Ministerul Sănătăţii a precizat că decizia a fost luată „bazându-se pe numărul de persoane aflate în carantină după ce au contractat Covid-19 în India”.

La începutul săptămânii, Australia a suspendat toate zborurile din India. Potrivit estimărilor oficiale, sunt 9.000 de australieni în India, dintre care 600 fac parte din categoria vulnerabilă.

Măsura intră în vigoare de luni

De luni, cetăţenii australieni care au fost în India în ultimele 14 zile de la sosirea în ţară nu vor fi primiţi.

Cei care nu se conformează riscă până la 5 ani de închisoare sau o amendă de 66.000 de dolari australieni (37.000 de lire sterline), ori ambele. Hotărârea autorităţilor ar putea fi reevaluată pe 15 mai, a anunţat ministrul Sănătăţii.

author avatar
Andrei Ștefan