AcasăNews"Austere Challenge” pierde prin abandon in fata „Marelui Profet”

„Austere Challenge” pierde prin abandon in fata „Marelui Profet”

Navele „Marelui Profet” nu mai au concurenta

Neintelegerile dintre SUA si Israel, agravate de uciderea specialistului iranian, au dus la amanarea mult trambitatului exercitiu comun „Austere Challenge-2012” din Golf.

Navele „Marelui Profet” nu mai au concurenta

Iranienii anuntasera si ei intrarea in competitie cu exercitiul naval „Marele Profet”. Se pare ca, pana spre sfarsitul anului, nu mai au concurenti. Cel putin asa au anuntat SUA. Dar, Iranul trebuie tinut in „priza” cumva. Concomitent cu amanarea exercitiului comun, ministrul britanic de Externe, William Hague, a anuntat ca „Marea Britanie nu exclude posibilitatea de a actiona militar impotriva Iranului, daca aceasta tara nu cedeaza in privinta programului sau nuclear”. Pana sa-si umfle muschii iranienii, ministrul britanic a adaugat ca, deocamdata, „Marea Britanie este concentrata, in principal, pe negocieri pasnice”.

Aceste manevre fac parte din „linistea dinaintea furtunii”. Ceva, totusi, se intampla, pentru ca seful Marelui Stat Major al armatei americane, generalul Martin Dempsey, se duce in Israel, si nu sa viziteze Mormantul Sfant!

author avatar
Adina Mutar
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger