AcasăNewsAurescu promoveaza la Strasbourg crearea unei Curti Internationale impotriva Terorismului

Aurescu promoveaza la Strasbourg crearea unei Curti Internationale impotriva Terorismului

Aurescu: ”Evenimentele tragice precum cele de la Charlie Hebdo din Paris, Muzeul Bardo sau de la Universitatea Garissa din Kenya nu pot fi uitate usor”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a gazduit miercuri,  la Strasbourg, un eveniment de promovare a initiativei Romaniei privind crearea unei Curti Internationale impotriva Terorismului, in marja Reuniunii mondiale a Societatilor Nationale de Drept International.

Aurescu: ”Evenimentele tragice precum cele de la Charlie Hebdo din Paris, Muzeul Bardo sau de la Universitatea Garissa din Kenya nu pot fi uitate usor”

”Fenomenele teroriste sunt tot mai prezente in viata noastra(…) terorismul este una dintre cele mai atroce crime si una dintre amenintarile cele mai insidioase. Este o provocare globala care reclama o actiune globala folosind dreptul si justitia ca instrumente”, a declarat Aurescu, arata MAE. Seful diplomatiei romane a evidentiat ca proiectul Curtii Internationale impotriva Terorismului necesita identificarea solutiilor celor mai potrivite si universal acceptabile pentru definirea competentei materiale a Curtii, respectiv identificarea mijloacelor juridice care sa conduca la adoptarea rapida a statutului acestei Curti. ” Munca cea mai grea acum urmeaza: rafinarea textului juridic si asigurarea sprijinului celui mai larg al comunitatii internationale, din partea statelor din toate zonele geografice. Succesul initiativei depinde de dorinta reala a statelor de a combate terorismul cu mijloace juridice”, a subliniat acesta. La eveniment a participat profesorul (emerit) Alain Pellet, Presedinte al Societatii Franceze de Drept International, care a argumentat in favoarea proiectului. „Ideea unei Curti Internationale impotriva Terorismului, propusa de Romania, este una foarte buna. Sper sa se transforme in realitate nu peste prea mult timp”, a spus profesorul Pellet.

 

author avatar
Tudor Borcea
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger